Benzema belangrijk voor Frankrijk bij zege op vernieuwd Portugal

Het elftal van Portugal was ten opzichte van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië (0-1) op liefst zeven plekken gewijzigd. De nieuwe bondscoach Fernando Santos stelde bijvoorbeeld een aanval met Danny, Cristiano Ronaldo en Nani samen, maar hij zal niet tevreden zijn geweest over de start van zijn ploeg. Binnen drie minuten lag de bal immers al in het Portugese doel in Stade de France: een schot van Bacary Sagna werd nog gekeerd door Rui Patrício, maar de rebound werd van dichtbij benut door Benzema.

De spits maakte het snelste doelpunt van Frankrijk sinds oktober 2006, toen Louis Saha binnen de minuut doel trof tegen de Faeröer Eilanden. Frankrijk zette Portugal vast op de eigen helft, maar de tegenstander kwam na het eerste kwartier wel wat meer onder de druk vandaan en had in de open eerste helft ook zeker moeten scoren. Danny schoot wild over na een snelle inworp van Ronaldo en Nani schoof de bal na 21 minuten rakelings voorlangs. Kort in de tweede helft kreeg Portugal opnieuw twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen.

Een kopbal van Ronaldo werd echter met één hand gekeerd door Steve Mandanda en Danny gleed uit op het moment dat hij wilde uithalen. Na 69 minuten verdubbelden les Bleus de voorsprong: na een rush van Patrice Evra legde Benzema de bal terug op Pogba en die vond met een schuiver de korte hoek. Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld en Santos leek zich ook te berusten in een 2-0 nederlaag, want hij haalde Ronaldo naar de kant. De vervanger van CR7, João Mário van Sporting Portugal, bracht de spanning echter terug in de wedstrijd, want hij versierde een strafschop.

Die penalty werd benut door invaller Quaresma en de Portugezen kregen weer alle vertrouwen in een positief resultaat. De 21-jarige Mário was nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot van afstand een meter naast de kruising. EK-organistor Frankrijk gaf die minimale voorsprong niet meer weg en heeft nu slechts één van zijn afgelopen twaalf wedstrijden verloren en de laatste verliespartij tegen Portugal dateert zelfs van april 1975. Portugal zal zich nu voorbereiden op de kwalificatiepartij tegen Denemarken van volgende week dinsdag.