Benzema helpt Real langs dapper Ludogorets, Liverpool verliest

Ludogorets Razgrad - Real Madrid 1-2
In het eerste kwartier gebeurde er direct van alles bij het duel tussen Ludogorets Razgrad en Real Madrid. De thuisploeg was natuurlijk de underdog, maar begon erg sterk en kwam in de zesde minuut op een verrassende voorsprong. Een hoekschop werd met het hoofd verlengd door Cosmin Moti, waardoor Marcelinho bij de tweede paal de 1-0 binnen kon knikken. Real moest dus al vroeg in de achtervolging en Gareth Bale kreeg de eerste kans op de gelijkmaker, maar hij schoot na een hakje van Ronaldo net naast. Ronaldo zelf mocht kort hierna aanleggen voor een door Javier Hernández versierde strafschop, maar de inzet van de Portugees werd uitstekend gekeerd door Ludogorets-doelman Vladislav Stoyanov. Het was de zevende keer dat Ronaldo een penalty miste.

De wereldvoetballer van het jaar liet zijn kop niet hangen en scoorde net binnen het kwartier alsnog, maar dit doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het zat Real dus niet mee in Bulgarije, maar na ruim twintig minuten spelen viel de gelijkmaker alsnog. De bezoekers kregen opnieuw een strafschop, ditmaal omdat Ronaldo uit evenwicht werd gebracht door Moti, en CR7 bleek niet bang te zijn om nog een penalty te nemen. Ondanks zijn eerdere misser ging Ronaldo vol vertrouwen achter de bal staan en nu scoorde hij wel, waardoor de score terug in evenwicht werd gebracht. Via Hernández (twee keer) en Sergio Ramos kreeg Real in het restant van de eerste helft nog kansen om op voorsprong te komen, maar de bezoekers wisten voor rust nog niet een tweede goal te maken.

In de tweede helft voerde Real de druk verder op. Bale kreeg niet lang na de onderbreking een goede kopkans, maar de inzet van de Welshman werd stijlvol gepakt door Stoyanov, en Hernández kreeg zijn voet even later niet goed tegen een lage voorzet van Ronaldo. Dit was een enorme misser van 'Chicharito' en ruim twintig minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald voor Benzema. Met de Fransman binnen de lijnen kwam Ronaldo dicht bij de 1-2, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Aleksandar Aleksandrov, die zag dat Benzema Real een kwartier voor tijd alsnog op voorsprong zette. De bewaker van de Fransman ging zonder duidelijke oorzaak onderuit, waardoor Benzema geheel vrijstaand een voorzet van Marcelo kon binnenkoppen. Dat bleek het slotakkoord te zijn.

FC Basel - Liverpool 1-0
Liverpool kwam in de eerste groepswedstrijd met de schrik vrij tegen Ludogorets, met een winnende goal die diep in blessuretijd uit een strafschop werd gemaakt, en wilde uit bij FC Basel duidelijk beter aan de wedstrijd beginnen. De bezoekers schoten uit de startblokken in Zwitserland (waar zij in de geschiedenis pas een keer verloren) en scoorden al vroeg via Raheem Sterling, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Basel groeide hierna in de wedstrijd en kreeg tien minuten voor rust zijn beste kans van de eerste helft, maar Simon Mignolet hield Serey Die van het scoren af. Beide ploegen kregen verder nog wel een paar mogelijkheden, maar Tomás Vaclik en Mignolet (de keepers van Basel en Liverpool) hadden het in de eerste helft eigenlijk niet bijzonder druk.

Kort in de tweede helft kwam Basel op voorsprong. Ahmed Hamoudi brak door en beproefde zijn geluk, maar zag Mignolet zijn inzet keren, waarna Dejan Lovren de bal achter de eigen doellijn werkte. Uit de hoekschop die volgde opende Marco Streller de score: voor de spits betekende dit zijn 24ste doelpunt in Europa. Liverpool moest in de achtervolging, maar speelde opnieuw erg matig en Mario Balotelli probeerde weer vooral van afstand te scoren. De aanvaller heeft zijn draai bij Liverpool duidelijk nog niet gevonden en hij liet zijn frustratie weer de vrije loop, waardoor hij opnieuw een gele kaart kreeg. Stormram Rickie Lambert kwam nog in het veld, maar ook hij kon een punt voor Liverpool niet redden.