Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Berghuis ontbreekt tegen Aston Villa; fans Ajax hebben tóch reden tot juichen

Laatste update:

Berghuis moest de training van maandag laten schieten nadat hij een terugslag kreeg in het herstel van zijn knieblessure. Bij Ajax had men goede hoop om donderdag in het Conference League-duel met Aston Villa te kunnen beschikken over de vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder. Deze wedstrijd komt voor Berghuis uiteindelijk toch te vroeg.

"We hadden hem er net al graag bij gehad, maar hij heeft zaterdag een terugslag gehad op de training", zei John van 't Schip zondag over Berghuis. De flegmatieke linkspoot heeft vooral last als hij tegen een bal trapt.

Iemand van wie het al duidelijk was dat hij afwezig zou zijn in Birmingham is Steven Bergwijn. De buitenspeler kampt met een hamstringblessure en werd om die reden ook buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten voor de komende interlands.

Van Brian Brobbey wordt wel verwacht dat hij kan starten. De spits begon tegen Fortuna Sittard op de bank, om na een uur spelen alsnog de meubelen te redden. Van 't Schip bracht hem binnen de lijnen na de gelijkmaker van Fortuna, dat de Johan Cruijff ArenA door een late treffer van Brobbey uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel verliet.

Tegenover de afwezigheid van Berghuis staat de rentree in de selectie van Vos en Godts. Eerstgenoemde deed de afgelopen weken wedstrijdritme op bij de beloftenploeg nadat hij drie maanden aan de kant stond met een blessure.

Godts liep eveneens in december een blessure op. De Belgische vleugelaanvaller maakte eerder deze maand zijn rentree bij Jong Ajax en liet zich met uitstekende invalbeurten zien tegen ADO Den Haag en NAC Breda. Zijn terugkeer in de wedstrijdselectie wordt op sociale media met gejuich ontvangen. Ajax moet donderdagavond op bezoek bij Aston Villa winnen. Het heenduel eindige vorige week in een doelpuntloos gelijkspel.

De volledige selectie:

Doelmannen:


Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Remko Pasveer.

Verdedigers:


Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Jakov Medic, Borna Sosa, Josip Šutalo.

Middenvelders:


Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim, Benjamin Tahirovic.

Aanvallers:


Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff, Kristian Hlynsson, Mika Godts.

Meer nieuws

Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
3
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
2
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
43
Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo
20
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties