Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

PSV-aanvaller Johan Bakayoko uit teleurstelling over reserverol bij België

Laatste update:

Bondscoach Domenico Tedesco koos in het eerste groepsduel met Slowakije (0-1 nederlaag) voor Leandro Trossard op de rechtsbuitenpositie. Door de nederlaag besloot Tedesco zijn elftal op vier plaatsen te wijzigen, maar voor Bakayoko was ook tegen Roemenië geen plek, daar Tedesco koos voor Jérémy Doku rechts op het middenveld, vlak achter valse rechtsbuiten Kevin De Bruyne.

Tegen Oekraïne kreeg Trossard weer de voorkeur. In totaal kwam Bakayoko tot 47 speelminuten, waarin hij ondanks de nodige dreigende momenten geen doelpunt of assist achter zijn naam wist te krijgen. Maandag wacht de achtste finale tegen Frankrijk, dat op voorhand de favoriet is om de kwarfinale te bereiken ten koste van de nog niet overtuigende Belgen.

"Ontgoocheld? Ja, een beetje", sprak Bakayoko op de persconferentie op zaterdag over zijn reserverol. In aanloop naar het EK was de PSV'er nog basisklant in het oefenduel tegen Montenegro (2-0 winst). "Ik werk hard om basisspeler te zijn. Gefrustreerd? Dat niet. De coach maakt beslissingen en kiest voor de beste ploeg in zijn ogen. En we zijn door naar de volgende ronde, dus ik kan alleen maar blij zijn."

België heeft tot op heden weinig potten kunnen breken op het EK. Alleen tegen Roemenië kwamen onze zuiderburen tot scoren, al had Romelu Lukaku de pech dat hij al drie treffers afgekeurd zag worden. Twee wegens buitenspel, een vanwege hands van Loïs Openda. "Lukaku zijn drie afgekeurde doelpunten waren heel nipt. Voor hetzelfde geld scoorde hij al drie keer", weet Bakayoko.

"We hadden veel kansen, we hebben gewoon meer geluk nodig. Dat is voetbal: soms scoor je vier à vijf keer, soms scoor je niet." De sfeer is desondanks goed in het Belgische kamp, verzekert Bakayoko. "Ik denk niet dat we dit EK beleven op de manier die veel mensen denken. Gisteren (vrijdag, red.) kwamen onze families op bezoek. We lachen enorm veel met elkaar en er is een heel goede sfeer."

Van een favorietenrol voor Frankrijk wil Bakayoko niets weten. "Er is geen favoriet, beide ploegen vrezen elkaar. We hebben allebei onze sterktes en zwaktes", vertelt de rechtsbuiten, die nog niet veel van Frankrijk heeft gezien. "Enkel de wedstrijd tegen Nederland (0-0, red.) heb ik gezien. Het was een gelijkwaardige wedstrijd waarin Frankrijk goede momenten had. Ik heb dus niet voldoende gezien om te oordelen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Batshuayi maakt zeer gevoelige transfer in Turkije; club onthult direct salaris
0
De motivator die Roemenië laat dromen: 'Hij is vergelijkbaar met Ronald Koeman'
17
PSV hoopt verdediger van 20 miljoen euro binnen te kunnen halen
21
Davy Klaassen vertrekt na één seizoen alweer bij Inter
10
Live meepraten op het EK: Portugal - Slovenië
34
Frankrijk plaatst zich voor kwartfinales door eigen doelpunt van Jan Vertonghen
124

Meer sportnieuws

Reacties