Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Bert van Marwijk zei altijd: 'Ik stel jou als eerste op''

Laatste update:

De oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe maakte op 3 september 2004 tegen Liechtenstein zijn interlanddebuut. Het hoogtepunt met Oranje beleefde Kuyt in de zomer van 2010, toen in Zuid-Afrika onder leiding van Bert van Marwijk de WK-finale werd bereikt. Kuyt speelde dat toernooi zelf zeven wedstrijden, waaronder de verloren finale tegen Spanje. De aanvaller zegt altijd in zichzelf geloofd te hebben. "En het bijzondere wat ik in mijn carrière heb meegemaakt is dat de coaches die ik gehad heb, óók in mij geloofden. Van Marwijk zei bijvoorbeeld altijd: 'Ik stel jou als eerste op'. En dat gevoel gaf hij me ook."

"Voorafgaand aan toernooien ging het vaak over Robben, Van Persie, Van der Vaart en Sneijder en hoe die samen moesten spelen. Dan bleef er eigenlijk geen plekje meer voor mij over, maar op de een of andere manier stond ik er altijd", legt Kuyt uit. De geboren Katwijker maakte uiteindelijk vijf hoofdtoernooien mee met het Nederlands elftal.

Op het WK van 2014 in Brazilië won hij de bronzen plak met Oranje. Kuyt was net als in 2010 basisspeler, ditmaal onder Louis van Gaal. "De bondscoach, Van Gaal, had gezegd dat ik een heel belangrijke rol had in het team, maar iets minder op het veld. Ik heb in die twee jaar er alles aan gedaan om hem het tegendeel te bewijzen en gezegd dat ik nog wel ergens aan de bak zou komen. Uiteindelijk gebeurde dat op het WK."

Meer nieuws

Hoe staat het met de Premier League-winnende selectie van Leicester City?
6
Ajax heeft boodschap voor geïnteresseerde clubs: talent is niet te koop
17
Enquête over Duits elftal zorgt voor ophef: 'Waanzin, is absoluut racistisch'
33
Vertrouwen in basisplaats in Nederlands elftal: 'Hoef me niet meer te bewijzen'
19
Ronaldo belt 2 ex-ploeggenoten om hen warm te maken voor transfer naar Al-Nassr
5
Ontdek de nieuwste voetbalkleding van adidas TEAM voor komend seizoen!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties