Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bescheiden zeges voor EK-deelnemer Ierland en organisator Polen

Laatste update:

Ierland - Bosnië en Herzegovina 1-0
Ierland moet het tijdens het EK opnemen tegen titelhouder Spanje, Italië en Kroatië, en niet veel mensen zullen de ploeg van bondscoach Giovanni Trapattoni een grote kans op het overleven van de groepsfase toedichten. Tegen Bosnië en Herzegovina konden the Boys in Green niet aantonen dat die mensen het verkeerd zien. De beste kansen in de eerste helft waren in Dublin voor de gasten, en pas kort voor de pauze deden de Ieren in aanvallend opzicht voor het eerst van zich spreken via James McClean en Damien Duff, maar Stoke City-keeper Asmir Begovic hield het Bosnische doel schoon.

Direct na de hervatting was Aiden McGeady wel dicht bij de openingstreffer, maar de fraaie volley van de invaller belandde op de paal. Daarna was het woord echter weer aan de bezoekers, al kwamen Zvjezdan Misimovic (schot) en Miralem Pjanic (vrije trap) evenmin tot scoren. Dat Ierland toch won, was voornamelijk te danken aan McGeady; de vleugelspeler van Spartak Moskou legde de bal panklaar op het hoofd van Long, die de 1-0 achter Begovic kopte. Jonathan Walters had op aangeven van McGeady ook twee keer kunnen scoren, maar de Stoke-spits kopte eerst op de lat en stuitte later op zijn clubgenoot in het doel, zodat het bij 1-0 bleef.

Polen - Slowakije 1-0
In het stadion van Austria Kärnten in het Oostenrijkse Klagenfurt liet het Poolse team zien dat Rusland, Griekenland en Tsjechië de mede-organisator van het EK niet mogen onderschatten. Tegen Slowakije, dat zich niet heeft geplaatst voor het toernooi, toonde het elftal van bondscoach Franciszek Smuda aan heel behoorlijk te kunnen voetballen. De Polen zorgden in de eerste helft voor het meeste gevaar en kwamen na een half uur ook op voorsprong. De mee opgekomen verdediger Damien Perquis kopte een voorzet vanaf de rechterflank vanaf een meter of elf knap achter goalie Dusan Pernis.

Op slag van rust waren de Slowaken wel dicht bij de gelijkmaker, maar Napoli-middenvelder Marek Hamsík schoot met links op Arsenal-keeper Wojciech Szczesny. Na de pauze was het weer de beurt aan Polen. Middenvelder Dariusz Dudka scoorde bijna de 2-0, maar na een corner verdween zijn kopbal rakelings over het Slowaakse doel. Ook daarna scoorde de EK-deelnemer niet meer, en omdat Szczesny zich niet liet passeren was de oefenzege een feit. Voordat de Polen op 8 juni het EK openen tegen Griekenland, wordt er zaterdag eerst nog geoefend tegen Andorra.

Bekijk hier het doelpunt van Shane Long:

Bekijk hier het doelpunt van Damien Perquis:

-
Welke ploeg gaat het best presteren op het EK?

Meer nieuws

Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: 'Hij was veel te hebzuchtig'
2
John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
6
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
7
Oude bekende in beeld bij Feyenoord om opvolger Arne Slot te worden
14
Derksen wijst nieuwe schuldige aan: 'Hij heeft Ajax naar de klote geholpen'
13
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties