Besiktas troeft Liverpool na strafschoppen af en bekert verder

Mario Balotelli besliste vorige week donderdag de eerste ontmoeting tussen Besiktas en Liverpool en mocht daarom in de basis beginnen. De Italiaan vormde samen met Daniel Sturridge en Raheem Sterling de aanval, maar dit trio was in de eerste helft nog niet tot grootse dingen in staat. In een sfeervol Atatürk Stadion hielden beide partijen elkaar redelijk in de greep en er werden weinig grote kansen gecreëerd. Demba Ba werd echter afgestopt door Dejan Lovren en Sterling stuitte op doelman Cenk Gönen. Na een halfuur toonde ook Sturridge dreiging, maar na een goede interceptie van Balotelli schoot hij te slap in om Cenk te kunnen verrassen.

Besiktas ging in de tweede helft meer naar voren spelen, maar de verdediging van Liverpool werd lange tijd niet echt op de proef gesteld. Tolgay Arslan kreeg kort na zijn invalbeurt wel een goede kans, maar miste. Na 72 minuten scoorde de middenvelder wel: na een slim hakballetje van Demba Ba schoot Tolgay de bal hard en hoog tegen de touwen. In de slotfase was Ba nog dicht bij de 2-0, maar de Senegalees trof de dwarsligger. Na honderd minuten, in de verlenging dus, dook hij andermaal gevaarlijk op voor het doel van Liverpool. Dit keer stuitte hij met een diagonaal schot echter op keeper Simon Mignolet.

De laatste keer dat Liverpool in het Atatürk Stadion strafschoppen moest nemen, was in 2005. Toen won men de finale van de Champions League tegen AC Milan, maar dit keer liep het dus onfortuinlijker af voor het team van Brendan Rodgers. Ba, Rickie Lambert, Adam Lallana, Veli Kavlak, Emre Can, Atiba Hutchinson, Joe Allen en Tolgay schoten allen raak, maar de penalty van verdediger Lovren ging naast.