Besiktas wint landstitel op doelsaldo: slechts één doelpunt verschil

Göztepe - Besiktas 1-2
Het team van Yalcin had slechts tien minuten nodig om aan de leiding te gaan. Na een corner vanaf links kopte Welinton de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied naar de doelmond, waar Domagoj Vida de bal achter de kansloze doelman Irfan Can Egribayat kopte: 0-1. De voorsprong bleef echter nog geen kwartier staan. Na een vrije trap van ver was het uiteindelijk Alpaslan Öztürk die de bal van dichtbij achter Erkin Destanoglu werkte: 1-1.

Na een uur spelen was het Rachid Ghezzal die Besiktas vanaf elf meter wederom op voorsprong bracht. Öztürk was dit keer de schlemiel door Cyle Larin onhandig in het zestienmetergebied te vloeren, waarna Ghezzal de bal vanaf de stip verzilverde: 1-2. Tot meer doelpunten kwam Besiktas ook niet, maar dat was uiteindelijk vanwege de 3-1 zege van Galatasaray ook niet nodig.

Galatasaray - Yeni Malatyaspor 3-1
Een goed uitgespeelde counter zorgde er enkele minuten voor rust voor dat de eerste helft niet onbeslist eindigde. Benjamin Tetteh gaf de bal goed mee aan Issam Chebake aan de rechterkant en uit diens pass schoot Adem Büyük de bal in de rechterhoek achter Fernando Muslera: 0-1. Een hard gelag voor Galatasaray, daar rivaal Besiktas tegelijkertijd op een 1-1 gelijkspel stond bij Göztepe en daarmee virtueel kampioen was. Galatasaray zorgde na rust, met drie nieuwe gezichten op het veld, echter voor de ommekeer.

Na een slimme pass van invaller Kerem Aktürkoglu schoot Halil Dervisoglu de bal laag voorbij doelman Ertaç Özbir: 1-1. Een andere invaller, Sener Özbayrakli, was bij de 2-1 betrokken. Uit diens scherpe pass vanaf rechts was het Ryan Babel die de bal van dichtbij tegen de touwen werkte. Tot minimaal drie doelpunten was Galatasaray, waar Ryan Donk in de basis stond en Ömer Bayram inviel, niet in staat. Het team van Fatih Terim kwam niet verder dan een raak schot van Ogulcan Çaglayan in de linkerhoek in de extra tijd. Indien beide teams ook op doelsaldo gelijk waren geëindigd, dan was het aantal gemaakte doelpunten in totaal (Besiktas 89, Galatasaray 80) ook in het voordeel van Besiktas uitgevallen.

Kayserispor - Fenerbahçe 1-2
Een niet al te best moment in defensief opzicht kostte Fenerbahçe na achttien minuten een tegentreffer. Na een pass van Ilhan Parlak was Pedro Henrique attenter dan Nazim Sangaré en kopte hij de bal van dichtbij achter doelman Altay Bayindir: 1-0. Tien minuten na de pauze kreeg Fenerbahçe een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker nadat Parlak in het strafschopgebied aan een shirt trok. Doelman Dogan Alemdar tikte de inzet van José Sosa uit de rechterhoek. Fenerbahçe kwam vlak voor tijd dankzij een rake strafschop van Enner Valencia toch nog op 1-1 en ver in de extra tijd volgde zelfs een winnende goal van Serdar Aziz.