Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Beugelsdijk en Meijers aandeelhouder in illegaal gokbedrijf; Sparta reageert

Laatste update:

Naast Beugelsdijk en Meijers, komt ook Jordy Clasie in het onderzoek van het Algemeen Dagblad naar voren. De middenvelder van AZ zou grote bedragen over hebben gemaakt naar een rekening van het bedrijf. De krant heeft als bewijs banktransacties en koopcontracten in handen. Beugelsdijk en Meijers zouden respectievelijk één en twee procent aandelen hebben gekocht. Het duo sloot volgens de krant in 2017 een overeenkomst. Beugelsdijk spreekt af dat hij zijn aandeel na zijn profcarrière krijgt geleverd, terwijl Meijers een bedrag van 20.000 euro overmaakt voor de aandelen. Later volgt nog een transactie van 56.000 euro.

Clasie zat vorig seizoen een schorsing uit van twee wedstrijden vanwege gokken op duels in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. In het onderzoek van het Algemeen Dagblad komen twee banktransacties die Clasie in 2019 deed naar voren: hij zou in totaal 30.000 euro over hebben gemaakt naar een bankrekening van de eigenaar van Edobet, al wil dit niet direct zeggen dat hij ook heeft gegokt bij de illegale goksite.

Het duo van Sparta is naar aanleiding van het onderzoek gevraagd om een reactie. "Ik wil niet reageren", zegt Beugelsdijk. "Daar heb ik niets aan, mensen hebben hun oordeel toch al klaar. Het was voor na mijn carrière, dat staat in de documenten. Dat zegt genoeg." Aaron Meijers heeft ondanks herhaalde verzoeken niet gereageerd op vragen die aan hem zijn gesteld.

Het Algemeen Dagblad meldde in november dat Dirk Kuijt en Wesley Sneijder werden gehoord door de politie als getuige in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse 'godfather' Piet S. Het gaat om het onderzoek Taxus rond de crimineel. Meerdere (oud-)profvoetballers, onder wie vroegere spelers van het Nederlands elftal, zouden zwaar gegokt hebben op de goksite Edobet, die volgens justitie mogelijk van Piet S. is.

Edobet werd volgens het Openbaar Ministerie opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. In de door de hack van berichtendienst Encrochat afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Sneijder en Kuijt regelmatig via Edobet zouden gokken. In het geval van Kuijt zou het gaat om forse bedragen. "Dirk Kuijt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro, red.) per dag," hoorde de politie in de gesprekken. Kuijt gaf in de verhoren, gelezen door het dagblad, toe dat hij na zijn actieve loopbaan op Edobet heeft gespeeld. Hij speelde op krediet. "Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen."

De politie deed in 2019 ook onderzoek naar een matchfixingzaak, waarbij de naam van Beugelsdijk genoemd wordt. De NOS meldde in april 2021 dat een Eredivisie-speler ervan wordt verdacht dat hij opzettelijk een gele kaart heeft gepakt, waardoor hij of anderen daar geld aan verdienden. Beugelsdijk heeft tegenover Sparta aangegeven dat hij de betreffende overtreding uitsluitend heeft gemaakt 'in de hitte van de strijd'. De clubleiding heeft inmiddels een statement afgegeven op de website, waarin wordt benadrukt dat men dinsdag werd geïnformeerd dat het Algemeen Dagbad bezig was met een artikel over Edobet en dat er vragen zijn gesteld aan zowel Beugelsdijk als Meijers, toen zij nog niet bij Sparta onder contract stonden.

"De club heeft met beide spelers gesproken en zij hebben aangegeven dat de geïnvesteerde bedragen uitsluitend bedoeld zijn als voorlopige belegging ná hun actieve voetbalcarrière", zo valt te lezen in de verklaring. "Beiden hebben aangegeven op dit moment geen aandeelhouder te zijn in het inmiddels opgeheven bedrijf. Sparta Rotterdam heeft geen betrokkenheid bij de genoemde opgeheven website. Ook waren genoemde spelers niet in dienst bij Sparta ten tijde van de investeringen. Er is voor zover bij de club bekend geen formeel onderzoek ingesteld, maar mocht dit er komen dan zal de club alle medewerking verlenen", aldus de Sparta-leiding.

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
126

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties