Bizarre penalty van Mitrovic vliegt binnen maar telt om bijzondere reden niet

Fulham kreeg in de 67ste minuut van de wedstrijd een strafschop, toen Bobby Decordova-Reid onderuit werd gehaald door Kieran Trippier. Mitrovic gleed bij het nemen van de penalty weg en raakte de bal daardoor eerst met zijn standbeen en daarna met zijn schietbeen. De bal vloog feilloos in het net en Mitrovic vierde de rake penalty alsof er niets bijzonders mee aan de hand was. De spelers van Newcastle wezen scheidsrechter Jones met felle protesten op de gemaakte overtreding en vonden uiteindelijk gehoor.

Newcastle United wist vervolgens ternauwernood duur puntenverlies voorkomen. The Magpies kregen in de beginfase van de wedstrijd een goede kans via Sean Longstaff, die zag hoe Issa Diop met een uitstekende ingreep voorkwam dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Fulham werd met name via de counter gevaarlijk via Willian en Aleksandar Mitrovic, maar scoren deden de Londenaren niet. Callum Wilson was tot driemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar Bernd Leno liet zijn klasse zien.

Na rust raakte Fabian Schär de paal en dat leek de thuisploeg duur komen te staan. Na de afgekeurde strafschop kreeg Newcastle hernieuwd vertrouwen en was het via Allan Saint-Maximin dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging ging net naast. Alexander Isak, die zijn rentree maakte na vier maanden blessureleed, kopte vlak voor tijd op aangeven van Wilson alsnog de winnende treffer binnen: 1-0.