Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bizot, Cillessen of Zoet: wie krijgt de voorkeur onder de lat bij Oranje?

Laatste update:

Bert van Marwijk en Louis van Gaal waren als bondscoaches van het Nederlands elftal van mening dat een speler vrijwel altijd moet spelen wanneer hij in aanmerking wil komen voor een basisplaats in Oranje. Donderdag gaf Koeman op de persconferentie aan daar geen rekening mee te houden. Hij kijkt naar kwaliteit en dat lijkt in het voordeel van Cillessen, die onder Dick Advocaat ook al de voorkeur kreeg boven Zoet. "Zoet doet het goed bij PSV, Cillessen in de wedstrijden die hij speelt bij Barcelona ook", merkte Koeman donderdagmiddag op. "Als ik niet voor hem kies, is dat niet omdat hij te weinig heeft gespeeld. Want dan had ik hem ook niet geselecteerd."

Jasper Cillessen

Voor het tweede seizoen is Cillessen tweede keeper bij Barcelona achter Marc-André ter Stegen. In LaLiga kwam de 28-jarige keeper dit seizoen nog geen minuut in actie. In de Champions League speelde hij negentig minuten tegen Sporting Lissabon (2-0) en in dat duel maakte hij veel indruk, mede door een knappe redding oog in oog met Bas Dost. Cillessen moet het dit seizoen hebben van de wedstrijden in de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi waarin Ter Stegen rust krijgt. In de acht bekerduels kreeg hij slechts een doelpunt tegen. Eerder deze maand groeide Cillessen nog uit tot de held van Barcelona door in de Supercopa de Catalunya zijn ploeg door de strafschoppenserie te slepen tegen Espanyol. Het is de vraag of het schamele aantal speelminuten genoeg is voor een basisplaats tegen Engeland.

Jeroen Zoet

Zoet is al jarenlang de stabiele factor tussen de palen bij PSV, de koploper van de Eredivisie. De 27-jarige sluitpost van de Eindhovenaren hoopte afgelopen zomer op een transfer. Zover kwam het niet, want de geïnteresseerde clubs konden of wilden niet aan de gehanteerde vraapgrijs van PSV voldoen. Zoet beschikt over veel kwaliteit, maar de reden dat hij niet al jaren de eerste keeper van Oranje is heeft er misschien mee te maken dat hij zich niet wekelijks kan onderscheiden op het hoogste niveau in Europa. "Ik sta open voor een volgende stap. Toen ik mijn contract verlengde in 2015, hebben we besproken dat we in de zomer van 2017 verder zouden kijken. Maar tot dusver is er nog niets gebeurd", zei Zoet bijna een jaar geleden. Onder Danny Blind, Guus Hiddink en Advocaat was Zoet nooit zeker van een vaste basisplaats. Komt daar onder Koeman verandering in?

Marco Bizot

"Hij kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen", omschreef directeur voetbalzaken Max Huiberts Bizot toen de sluitpost afgelopen zomer transfervrij werd overgenomen van Racing Genk. Onder trainer John van den Brom speelde Bizot zich moeiteloos in de basis bij AZ en in Alkmaar presteert hij naar behoren. Het is de eerste keer dat de keeper is opgeroepen voor Oranje en de kans is klein dat hij zal debuteren tegen Engeland of Portugal.

-
Wie zie jij het liefst onder de lat bij Oranje

Meer nieuws

'Feyenoord is dicht bij akkoord met beoogde opvolger van Arne Slot'
12
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
Galatasaray-supporters bezetten massaal straat in Den Haag
0
Lewandowski en Fermín geven trainer Xavi best mogelijke afscheid
12
Doelpunt diep in blessuretijd tegen AS Roma gooit degradatiestrijd op zijn kop
9
Twee voormalig Eredivisie-spelers helpen Hellas Verona aan knap punt tegen Inter
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties