Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Björn Kuipers (48) zet na Ajax - PSV punt achter loopbaan

Laatste update:

Kuipers floot deze zomer als eerste Nederlandse arbiter de EK-finale. Italië trok daarin na strafschoppen aan het langste eind tegen Engeland. De Oldenzaalse arbiter kreeg veel complimenten na dat duel. "Het is mooi geweest", zegt Kuipers donderdag in De Telegraaf. "Ze zeggen weleens dat je op je hoogtepunt moet stoppen. En wat dat betreft, is er geen mooier moment dan dit."

"Nooit had ik kunnen bedenken dat ik zo'n prachtige loopbaan zou krijgen. Italië-Engeland voelt echt als de kroon op mijn werk en die zal ik nooit vergeten." Kuipers maakte in totaal vijf eindtoernooien mee. Ook floot hij de Champions League-finale van 2014 tussen Real Madrid en Atlético Madrid (4-1) en de Europa League-finale in 2013 tussen Chelsea en Benfica (2-1)

De strijd om De Johan Cruijff Schaal wordt dus zijn laatste kunststukje. "Ik heb aangegeven graag nog in een vol stadion in Nederland te fluiten. En dan is Ajax - PSV natuurlijk een prachtig affiche." Het duel seizoen wordt op zaterdag 7 augustus gespeeld, omdat de ploeg van Roger Schmidt door is naar de derde voorronde van de Champions League.

"En daarna? Ik wil graag iets doen in de arbitrage, nationaal of internationaal. Wat? Laat me daar nog even over nadenken", benadrukt Kuipers.

Super Cup
Ajax
0 - 4
PSV

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties