Blamage voor Internazionale en De Boer; Maher maakt eerste treffer

Sparta Praag - Internazionale 3-1
Internazionale kreeg voor de zevende keer in acht wedstrijden dit seizoen het eerste doelpunt van het desbetreffende duel om de oren. I Nerazzurri keken al na zeven minuten tegen een achterstand aan: na halfslachtig ingrijpen van Felipe Melo kon Václav Kadlec scoren. Doelman Samir Handanovic had al eerder handelend moeten optreden op een inzet van Kadlec en na 25 minuten stelde de Tsjschische aanvaller de Sloveen wederom voor grote problemen. Kadlec stond na een snel genomen vrije trap van Martin Frydek volledig vrij in het strafschopgebied en schoot overhoeks binnen: 2-0. Internazionale kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een schot van Antonio Candreva en een kopbal van Andrea Ranocchia.

De Boer hoopte dat Internazionale na rust wel een vuist kon maken, maar dat lukte niet. Hij bracht daarom Mauro Icardi en Ivan Perisic binnen de lijnen en na 71 minuten viel de aansluitingstreffer. Rodrigo Palacio schoof de bal binnen na een combinatie met Éder, maar die 2-1 werd al gauw weggepoetst door het door Zdenek Scasny getrainde Sparta Praag. Ranocchia veroorzaakte een vrije trap, incasseerde zijn tweede gele kaart en zag vanaf de zijkant hoe Holek er met een kopbal 3-1 van maakte in de Generali Arena. Eder kreeg nog wel een kans op de 3-2, maar de Braziliaanse Italiaan mikte naast.

FK Krasnodar - OGC Nice 5-2
Nice begon iets beter aan het duel, maar het waren de Russen die na een kwart wedstrijd de score openden. Voormalig Feyenoorder Fedor Smolov prikte binnen na een lage voorzet van Artur Jedrzejczyk en die 1-0 gaf de thuisploeg vertrouwen. Na een kans voor Odil Akhmedov maakte Joãozinho er na een inschattingsfout van Dante uiteindelijk 2-0 van. Krasnodar leek met die comfortabele voorsprong de kleedkamer op te kunnen zoeken in het Kuban Stadion, maar drie minuten voor de onderbreking scoorde Mario Balotelli op aangeven van Malang Sarr. De Italiaan maakte daarmee zijn derde doelpunt uit zijn laatste vijf schoten voor Nice.

Les Aiglons hoopten na die treffer door te drukken, maar na ruim een kwartier spelen in de tweede helft werd het 3-1 voor Krasnodar. Joãozinho mocht na een handsbal van Paul Baysse aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. De koud ingevallen middenvelder Wylan Cyprien tekende achttien minuten voor tijd weer voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam het team van Lucien Favre niet meer tegen de huidige nummer zes van de Premjer Liga. In de slotfase gooide Krasnodar het duel op slot: Ari, die voor rust was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Smolov, was het eindstation van een counter en wederom Ari maakte er daarna nog 5-2 van.

FC Zürich - Osmanlispor 2-1
Maher begon op de bank, maar viel na ruim een uur spelen in voor voormalig NAC Breda-verdediger Aykut Demir. De aanvallende middenvelder had niet lang nodig om zijn stempel te drukken, want na 73 minuten scoorde met een laag schot na voorbereidend werk van Aminu Umar. De score was geopend door Marco Schönbächler, die na een prachtige demarrage met een van richting veranderd schot het net vond. Daarvoor, na 26 minuten spelen, had Dzengis Cavusevic al een strafschop namens Zürich gemist. De Sloveen maakte die misser echter goed door na tachtig minuten te scoren na een pass van Adrian Winter: 2-1.