Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Blunder Lloris bezorgt Zweden zege; Ronaldo ook bij Portugal in bloedvorm

Laatste update:

Zweden - Frankrijk 2-1
Voor Oranje was het belangrijk dat Frankrijk de wedstrijd in Solna zou winnen, maar de Fransen hadden het moeilijk met de Zweden. De thuisploeg begon iets beter, maar langzaam maar zeker namen les Bleus het initiatief over. Olivier Giroud liet in eerste instantie nog een kopkans liggen, maar schoot na 36 minuten spelen op fenomenale wijze raak. De spits controleerde een afvallende bal in de hoek van het strafschopgebied, controleerde en volleerde de bal prachtig in de verre hoek. Nog voor rust wist Zweden echter al op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Ludwig Augustinsson waaide over alles en iedereen heen en bleef liggen voor de voeten van Jimmy Durmaz, die met links raak wist te schieten.

Na rust golfde het spel op en neer, met kansen aan beide kanten. Voor Frankrijk stuitte Antoine Griezmann met een kopbal op de Zweedse doelman Robin Olsen, terwijl een schot van Paul Pogba net naast zeilde. Aan de andere kant gingen schoten van Jakob Johansson en Emil Forsberg rakelings langs het doel. Beide ploegen leken niet meer tot scoren te komen, maar in de slotminuut ging de overwinning toch naar de Zweden. De Franse doelman Lloris schoot de bal vijftien seconden voor tijd pardoes in de voeten van Ola Toivonen, die de bal vanaf de middenlijn in een leeg doel wist te schieten. Daardoor komen de Zweden op gelijke hoogte met Frankrijk. Beide landen hebben een voorsprong van drie punten op Oranje.

Wit-Rusland - Bulgarije 2-1
Mikhail Sivakov maakte in de eerste helft het verschil, want de verdediger van FK Orenburg benutte een strafschop na een overtreding van verdediger Bozhidar Chorbazhiyski. De bezoekers speelden geen slechte eerste helft in de Borisov Arena, maar wisten hun kansen niet te benutten. Onder anderen Georgi Kostadinov liet een goede mogelijkheid onbenut. Dat was in de tweede helft niet anders en tien minuten voor tijd kreeg Bulgarije het deksel op de neus: Wit-Russisch sterspeler Pavel Savitsky scoorde met een prachtige boogbal. De tegentreffer van Svetoslav Dyakov kwam voor Bulgarije te laat en dat land moet de derde plaats in de poule nu afstaan aan het Nederlands elftal.

Wit-Rusland viert het doelpunt van Mikhail Sivakov.

Estland - België 0-2
De Belgen hadden in Tallinn even de tijd nodig om de Estse muur te slechten. Na een half uur spelen opende Dries Mertens de score. Een voorzet van Kevin De Bruyne werd gemist door Romelu Lukaku, maar bij de tweede paal binnen gegleden door de aanvaller van Napoli. Nadat Artjom Dmitrijev vlak voor rust een rode kaart ontving voor een harde charge op Marouane Fellaini, leek de wedstrijd gelopen. Toch duurde het lang voordat de Belgen in de tweede helft wisten te scoren. Vier minuten voor tijd bepaalde Nacer Chadli de eindstand met een schuiver in de lange hoek op 0-2. België gaat in zijn kwalificatiegroep met afstand aan kop, met zestien punten uit zes wedstrijden.

Letland - Portugal 0-3
Ronaldo ging bij de Portugese ploeg door waar hij afgelopen zaterdag tijdens de Champions League-finale was gebleven: scoren. Op slag van rust kopte José Fonte op de paal, waarna Ronaldo de rebound met een snoekduik binnen werkte. Na rust tekende de aanvaller voor zijn tweede doelpunt van de avond. Ronaldo zette de aanval zelf op, zag de bal bij Ricardo Quaresma terechtkomen en kopte zijn voorzet vervolgens tegen de touwen. Bij de derde treffer fungeerde Ronaldo voor de verandering als aangever. André Silva maakte voor open doel geen fout en bepaalde de eindstand in Riga op 0-3. Portugal moet het in de kwalificatiegroep nog altijd doen met de tweede plaats, met vijftien punten. Groepsleider Zwitserland liet nog geen punt liggen in de huidige kwalificatiereeks.

Andorra - Hongarije 1-0
Andorra heeft voor het eerst in de geschiedenis twee wedstrijden in één kalenderjaar weten te winnen. De nummer 187 van de FIFA-wereldranglijst boekte in februari tegen San Marino zijn eerste overwinning sinds oktober 2004 en voegde daar vrijdagavond dus een minimale zege op Hongarije aan toe. Marc Rebes groeide uit tot de matchwinner, want hij scoorde na een klein half uur spelen met een kopbal. Andorra staat nu met vier punten op de voorlaatste plaats in Groep B en Hongarije bezet met zeven punten de derde positie in de poule waarin Zwitserland en Portugal de dienst uitmaken.

Gaat Nederland het WK nog halen?

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties