Blunderend Barcelona lijdt thuisverlies in debuut van Cillessen

In de eerste helft in het Camp Nou waren de kansen op één hand te tellen. De druk die Barcelona uitoefende op de helft van Alavés, zorgde ervoor dat de bezoekers niet gevaarlijk konden worden via countervoetbal. Toch sloeg Alavés, dat bij Atlético Madrid al een 1-1 gelijkspel had afgedwongen, in de 39e minuut toe. Na een voorzet van Kiko Femenia profiteerde Deyverson van de passiviteit in de defensie van de Catalanen en werkte hij de bal achter Cillessen: 1-0.

Barcelona had veel moeite om ruimte vinden op de helft van Alavés, dat veel meters maakte en zag hoe de ploeg van Luis Enrique uiteindelijk van afstand probeerde om Fernando Pachecho te verschalken. Enkele minuten na de openingstreffer probeerde Neymar de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet ontbeerde precisie. Vlak na rust kwam Barcelona alsnog op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Neymar kopte Mathieu de gelijkmaker in het doel van de Basken. De Fransman miste vlak daarna nog een goede mogelijkheid op de 2-1.

Luis Enrique koos er vervolgens voor om Lionel Messi, Andrés Iniesta en Luis Suárez in het veld te brengen. Gestuntel in de defensie leverde Alavés echter een tweede doelpunt op. Na een misstap van Mathieu kon Ibai Gómez zich al frommelend van drie tegenstanders ontdoen en de bal in de verre hoek achter Cillessen schieten: 1-2. Het team van Mauricio Pellegrino richtte zich vervolgens nog meer op de defensieve taken en slaagde erin om een knappe overwinning in het Camp Nou over de streep te trekken.