Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Boadu zorgt voor sensatie: Jong Oranje elimineert Jong Frankrijk

Laatste update:

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam tweemaal van Calvin Stengs. De rechtervleugelspits van Jong Oranje schoot eerst via het been van Dayot Upamecano naast en kreeg daarna een nog veel grotere kans, toen Tyrell Malacia knap de achterlijn had gehaald. Stengs raakte de bal met rechts niet al te hard, waardoor Faitout Maouassa op de achterlijn kon blokken. Aan de overzijde werd Jonathan Ikoné gevaarlijk met een schot van afstand, dat Justin Bijlow met moeite over kon tikken.

Uit de daaropvolgende hoekschop maakte Jong Frankrijk de openingstreffer. Upamecano werd vrijgelaten door Stengs en kopte hard binnen: 1-0. Jong Oranje had daarna het betere van het spel en creëerde in de slotfase van de eerste helft een goede kans voor Justin Kluivert. De aanvaller ontving door de as van het veld een steekbal van Perr Schuurs, maar schoot vanaf vijftien meter wild over.

De Oranje-beloften kwamen uitstekend uit de kleedkamer en maakten zes minuten na rust gelijk. Een laag schot van grote afstand van Abdou Harroui werd gecontroleerd door Myron Boadu, die in grote vrijheid en van dichtbij afwerkte: 1-1. De spits van Jong Oranje stond op de rand van buitenspel, maar er was geen VAR aanwezig om dat te controleren. Na de gelijkmaker startten de Fransen een offensief, dat leidde tot enkele grote mogelijkheden.

Eerst verloor Jordan Teze knullig de bal, waarna Bijlow het schot van Ikoné knap wegtikte uit de verre hoek. Laatstgenoemde kon even later het veld oversteken en dacht de bal langs Bijlow te tikken, maar had buiten de sliding van Schuurs gerekend. Ikoné kreeg een rebound en raakte daarbij de paal, waarna de kans verkeken was. Verderop in de tweede helft werd Aouar in het strafschopgebied sterk naar buiten gedwongen door Schuurs. Jong Oranje kwam in de slotfase zwaar onder druk te staan en stond een kopbal van Aouar toe, die rakelings over ging. Nederland sloeg in blessuretijd op de counter toe, toen Kluivert de bal breed legde op de inglijdende Boadu, die met enig fortuin scoorde: 2-1.

Meer nieuws

Ontslagen Xavi laat bedrag van 8,5 miljoen vrijwillig schieten bij FC Barcelona
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Nieuw hoofdstuk in Kameroense soap: Eto'o kaffert ontslagen bondscoach uit
8
Higler en VAR krijgen de volle laag: had 4-2 van NAC Breda wel mogen tellen?
25
De beoogde opvolger van Slot bij Feyenoord die al drie keer kampioen werd
8
Bas Nijhuis onthult exacte woorden die Ronald Koeman zo boos maakten
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties