Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bogarde blikt terug op Chelsea-periode: 'Verschrikkelijk om niet te spelen'

Laatste update:

"Ik werd gekocht door Gianluca Vialli, maar ik zat er een week en toen werd Vialli ontslagen", blikt Bogarde terug. "Dan is het altijd maar de vraag wie de nieuwe manager wordt en of je nog een kans gaat krijgen. Onder Claudio Ranieri speelde ik niet veel. Ik was al een jaar of dertig, dus ik wilde mijn carrière goed eindigen."

Het was nog in de jaren voordat Roman Abramovich kwam en Chelsea moest dus op de centen letten. "Chelsea moest bezuinigen en we hebben naar oplossingen gezocht: een verkoop, een verhuur. Het lukte allemaal niet. Ruzie met Ranieri? Nee. Maar soms zegt een manager dat je een eerlijke kans gaat krijgen. Als de situatie twee weken later weer helemaal anders is, doet dat pijn als speler." Een verhuur ging niet door, omdat Chelsea van het salaris af wilde.

"Er was een club die niet mijn hele salaris kon betalen, maar circa zeventig procent. Chelsea wilde die andere dertig procent niet betalen. 'Het is alles of niets', zeiden ze. Aan mijn instelling lag het niet. Als de club je nodig heeft of een andere club wil je hebben, dan moet je er klaar voor zijn. Ik sukkelde wel met blessures, die dingen spelen mee in je hoofd. Mensen zeiden: 'Hij zit daar alleen voor het geld'. Zo was het helemaal niet. Als ik het opnieuw kon doen, zou ik het anders doen. En de mensen bij Chelsea zouden het dan misschien ook anders doen."

Tegenwoordig hoopt Bogarde aan het werk te gaan als coach. "Ik weet niet of het gebeuren bij Chelsea nog van invloed is, maar dat gebeurde toen ik speler was. Nu ben ik een coach. Veel oud-spelers hebben in hetzelfde schuitje gezeten en zij zijn nu ook coach. Ik heb ervan geleerd, maar ik moet verder. Ik wil op het veld staan. Ik heb mijn diploma's en ik hoop op een kans."

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties