Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bom bij Barcelona: Josep Maria Bartomeu beschuldigd van corruptie

Laatste update:

Bartomeu, die al een jaar of twee de nodige kritiek te verduren krijgt, huurde naar verluidt uitsluitend een PR-bedrijf in om zijn eigen naam te kunnen zuiveren. Naar verluidt werd voor een ongewoon hoog bedrag van een miljoen euro een campagne gestart door I3 Ventures om de voorzitter positief in het nieuws te laten komen en enkele kritische partijen, onder meer presidentskandidaten, in een negatief daglicht te stellen. Ook zouden onder anderen Lionel Messi, Josep Guardiola, Gerard Piqué en zelfs Carles Puigdemont, de voormalige president van Catalonië, bewust zijn aangevallen op sociale media.

De crisis leidde tot een poging om Bartomeu af te zetten als president. Een onderzoek van het accountantskantoor Pricewater House Coopers, ingehuurd door het bestuur van Barcelona, leverde geen bewijs op voor een lastercampagne en Bartomeu ontkende dat hij het bedrijf om die reden had ingehuurd. De Catalaanse politie staakte het onderzoek echter niet en ontdekte dat gebruikelijke procedures, waaronder controles van de Catalaanse staat, omzeild zijn.

Volgens de nieuwe beschuldigingen is het hoogst opmerkelijk dat Bartomeu toestemming gaf voor een betaling van een miljoen euro, ook al was het bedrag tot zes keer zo hoog dan wat in de markt gebruikelijk was en is. Het dossier ligt nu bij de onderzoeksrechter, die moet beslissen wat er nu gaat gebeuren. Het nieuwe hoofdstuk in de soap rondom Bartomeu en Barcelona bespoedigt mogelijk zijn vertrek. Hij moet in maart volgend jaar sowieso plaatsmaken als de nieuwe presidentsverkiezingen gepland staan.

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties