Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bondscoach van Polen vertelt over inzetbaarheid Robert Lewandowski tegen het Nederlands elftal in openingsduel EK

Laatste update:

Maandagavond verliep allesbehalve vlekkeloos voor het Poolse nationale elftal. De ploeg nam dan wel vroeg in de wedstrijd tegen Turkije snel de leiding, doelpuntenmaker Karol Swiderski raakte geblesseerd bij het juichen.

De spits moest zich na een minutenlange blessurebehandeling alsnog laten vervangen. Een flinke aderlating voor Polen, dat ongeveer een week eerder ook al Arkadiusz Milik kwijtraakte aan een blessure. De voormalig Ajacied zal zich sowieso niet melden voor het eindtoernooi in Duitsland.

Dat ook een derde Poolse spits nog voor de rust in het laatste oefenduel met een kwetsuur uitviel maakt het verhaal voor de Oost-Europeanen nog moeilijker. In minuut 33 ging Lewandowski uit het niets op de grond zitten en ook hij moest zich laten vervangen.

De eerste drie keuzes in de punt van de aanval - Polen treedt doorgaans aan in een 3-5-2-formatie - waren hiermee alle drie afgehaakt. Toch spreekt bondscoach Probierz zich hoopvol uit richting het treffen met Oranje zondag.

De hoofdtrainer verwacht namelijk dat zowel Lewandowski als Swiderski inzetbaar zal zijn komend weekend. "Robert heeft een lichte blessure en Karol Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Zij zouden inzetbaar moeten zijn over een paar dagen", aldus Probierz.

Zondag om 15:00 start voor Polen en Nederland het EK. De andere twee ploegen in Groep D, Frankrijk en Oostenrijk, nemen het maandag om 21:00 tegen elkaar op.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ongemakkelijkheid spat er vanaf: Duitse tv studio gaat los op Snollebollekes
0
Pak 3x je inzet als Bart Verbruggen de 0 houdt bij Nederland-Oostenrijk!
0
'Als Weghorst de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn'
33
Real Madrid neemt afscheid van icoon die maar liefst 26 prijzen veroverde
18
Oranje kan beter eerste worden: 'Anders gek getikt door Duitsland en Spanje'
34
Deze Oranje-opponent was een jaar geleden nog amateurspeler en gymleraar
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties