Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Borst haalt uit naar 'grijze muis' Valentijn Driessen: 'Ik heb daar moeite mee'

Laatste update:

"Vorig jaar verloor Jaap Stam rond deze tijd met 4-0. Hij trok zijn conclusies, en jij?", zo vroeg Driessen namens De Telegraaf aan Advocaat. De journalist van RTV Rijnmond voegde daar de volgende vraag toe: "Merk je een soort crisissfeer?" Advocaat reageerde daarop ontkennend: "Als je één keer verliest, moet er dan meteen een crisissfeer zijn? Leuk voor de media, maar bij ons is dat er niet."

Borst steunt Advocaat daarin. "Ik vind het rare: Valentijn Driessen ken ik al mijn hele leven lang. Die heb ik meegemaakt als grijze muis", deelt de journalist een sneer uit aan zijn collega. "Dat heeft hij heel lang volgehouden, maar hij is ontbolsterd. Ik kan niet ontkennen dat ik soms ook echt kan genieten van Valentijn, hij weet het vuurtje flink op te stoken. Ik vind soms dat hij weleens te ver gaat wat betreft Erik ten Hag, maar..."

De vraag van RTV Rijnmond over 'de crisissfeer' vindt Borst nog erger. "Die andere koekenbakker van de regionale omroep is helemaal te gek voor woorden", zegt hij. "Dick Advocaat heeft het afgelopen jaar niet één Eredivisie-wedstrijd verloren. En deze jongen vraagt naar 'een crisissituatie'... Dat is absurd. Het is ook pervers. Ik vind dat het sfeertje dat gecreëerd wordt... ik heb daar moeite mee. Ik ben blij dat ik dat niet meer hoef te doen." Borst is grotendeels verdwenen uit de voetbaljournalistiek, maar schuift af en toe aan bij FOX Sports om wedstrijden te analyseren.

Borst zou begrip voor de vragen hebben als ze provocerend bedoeld waren. "Als het zeg maar schertsend of uitdagend is bedoeld, dan heb ik er vrede mee. Maar als je serieus gaat vragen: 'Is er sprake van een crisis?' Dat vind ik obsceen, gek. Hoort niet, slaat nergens op." Kenneth Perez vraagt vervolgens of dat is vanwege de grote serie ongeslagen wedstrijden van Feyenoord. "Ja, dat is weliswaar scorebordjournalistiek", beseft Borst. "Ik zie ook dat Feyenoord heel slecht voetbal, natuurlijk. Maar een crisissituatie is wat anders."

Meer nieuws

John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
2
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
5
Oude bekende in beeld bij Feyenoord om opvolger Arne Slot te worden
14
Derksen wijst nieuwe schuldige aan: 'Hij heeft Ajax naar de klote geholpen'
12
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
29
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
99

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties