Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Borussia Dortmund haalt Witsel: transfersom, salaris en contract

Laatste update:

Transfersom Axel Witsel

De 29-jarige middenvelder, die nog tot eind volgend jaar vastlag bij Tianjin Quanjian, streek in januari 2017 neer in China, nadat Zenit Sint-Petersburg twintig miljoen euro als transfersom ontving. De 96-voudig international van België speelde sindsdien 47 officiële wedstrijden voor de Chinese club, waarin hij goed was voor zes doelpunten en drie assists. Hij vertrekt nu voor ongeveer hetzelfde bedrag naar de club uit de Bundesliga.

Contract Witsel bij Dortmund

Witsel heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Borussia Dortmund, dat hem tot medio 2022 aan de club verbindt. De Belg was naast periodes in China en Rusland ook actief in Portugal en België namens Benfica en Standard Luik. De Portugese topclub nam Witsel in 2011 voor negen miljoen euro over van Standard, maar vertrok na ruim een jaar, 52 wedstrijden, 5 goals en 6 assists alweer. Zenit legde veertig miljoen euro op tafel om de controlerende middenvelder in huis te halen.

"Na het WK was het mijn doel om terug te keren in Europa. Ik ben blij en trots dat ik binnenkort voor Borussia Dortmund kan spelen. Na het eerste gesprek hoefde ik niet lang na te denken, omdat Borussia Dortmund in mijn ogen bij de Europese top hoort. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om voor 80.000 man te spelen", zegt Witsel op de website van zijn nieuwe werkgever. Ook Michael Zorc, sportief directeur van Borussia Dortmund, is in zijn nopjes. "We zijn maanden bezig geweest met zijn komst en we zijn heel blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Salaris Axel Witsel

De Belg vertrok in januari 2017 bij Zenit niet alleen vanwege de sportieve uitdaging, maar ook voor het geld, zo gaf hij aan. In China verdiende hij naar verluidt achttien miljoen euro per annum. "Met het geld dat ik er kan verdienen, kan ik financiële zekerheid bieden aan mijn familie. Niet enkel vandaag, maar ook voor de volgende generaties", aldus Witsel eerder. Bij Dortmund gaat hij naar verluidt tien miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee is hij de bestbetaalde speler uit de selectie van trainer Lucien Favre.

Een goede aankoop van Borussia Dortmund?

Meer nieuws

'Entourage van Ajax-target was afgelopen weekend in de Johan Cruijff ArenA'
1
'Manchester United spot opvolger van Erik ten Hag in de Premier League'
7
Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
7
Feyenoord legt mogelijke concurrent voor Hartman en Smal tot medio 2026 vast
7
Pak 50x je inzet als Manchester United woensdag minstens een keer scoort!
0
Nagelsmann neemt duo dat goed is voor 135 caps niet op in EK-selectie Duitsland
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties