Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Borussia Dortmund kan volgende maand voor jongste CL-debutant ooit zorgen

Laatste update:

De regelgeving in Duitsland staat het toe dat spelers op hun zestiende in de Bundesliga mogen debuteren en Moukoko viert op 20 november zijn eerstvolgende verjaardag. Vier dagen na deze heuglijke dag voor het talent zou hij tegen Club Brugge ook kunnen debuteren in de Champions League, daar die Borussen van plan zijn om zijn naam op de zogenaamde B-lijst te zetten.

Meer: Marco Reus geeft afscheidstournee meteen glans, ook Malen scoort

Spelers mogen op deze lijst ingeschreven worden als zij minstens zestien jaar oud zijn, niet later geboren zijn dan 1 januari 1999 en minstens twee jaar onafgebroken voor hun club hebben gespeeld. Moukoko voldoet bij zijn eerstvolgende verjaardag aan al deze criteria en technisch directeur Michael Zorc onthult maandag in gesprek met BILD dat het mogelijk van speelminuten in het miljardenbal zal komen: "Ja, dat klopt. Wij zullen Youssoufa via de B-lijst inschrijven voor de Champions League."

Als Moukoko inderdaad daags na zijn verjaardag in actie komt in het toernooi, wordt hij de jongste speler ooit de Champions League. Dat record staat nu nog op naam van Celestine Babayaro, die in 1994 16 jaar en 87 dagen oud was toen hij namens Anderlecht tegen Steaua Boekarest speelde. Moukoko traint al sinds januari mee met de hoofdmacht van BVB en speelt zijn wedstrijden dit seizoen vooralsnog voor Borussia Dortmund Onder-19. In drie wedstrijden was hij al goed voor zes doelpunten.

Vind jij dat Borussia Dortmund Youssoufa Moukoko volgende maand meteen al in de Champions League moet laten debuteren?

Meer nieuws

Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
3
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
5
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
9
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
4
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties