Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Borussia Dortmund pakt door en heeft Nederlandse verdediger bijna binnen

Laatste update:

Er zijn zaterdag verhelderende gesprekken geweest tussen Dortmund, Chelsea en het management van Maatsen en de verwachting is dat de huurdeal op korte termijn wereldkundig zal worden gemaakt. Het is nog niet bekend of Dortmund een koopoptie heeft bedongen tijdens de onderhandelingen.

De winterse overgang van Maatsen naar Dortmund leek enkele dagen geleden nog twijfelachtig. Engelse media meldden namelijk dat BVB flink in de buidel moet tasten voor de linksback van Chelsea. Het prijskaartje bedraagt 35 miljoen euro, zo klonk het afgelopen woensdag.

De Nederlandse linksback heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij Chelsea en ligt goed in de markt. Burnley en West Ham United toonden recent ook interesse, maar Dortmund lijkt nu duidelijk de beste papieren te hebben.

Chelsea voelde in eerste instantie meer voor een directe overname, om zo geld in te zamelen voor nieuwe aanwinsten. De bedoeling is nu echter dat Maatsen op huurbasis richting Dortmund vertrekt. De kans is groot dat beide clubs na dit seizoen zullen praten over een definitieve transfer.

Ondanks een flinke blessuregolf liet manager Mauricio Pochettino Maatsen slechts één keer starten in de Premier League dit seizoen. De jeugdinternational van Oranje staat dan ook op de kandidatenlijst om verkocht te worden. Maatsen zat zaterdag 90 minuten op de bank bij Chelsea, dat in de derde ronde van de FA Cup met 4-0 won van Preston North End.

Geen vertrouwen van manager
Maatsen kwam dit seizoen dus nauwelijks voor in de plannen van Pochettino, die op de linksbackpositie doorgaans andere keuzes maakte. De dertienvoudig Jong Oranje-international ervaart fikse concurrentie op Stamford Bridge en lijkt daarom nu eieren voor zijn geld te kiezen.

De teller staat dit seizoen op 400 speelminuten, verdeeld over 16 wedstrijden voor the Blues. Maatsen maakte vorige week zijn basisdebuut voor Chelsea in de wedstrijd tegen Crystal Palace (2-1 winst). De linkspoot speelde dat duel opvallend genoeg als rechtsbuiten.

Als Maatsen inderdaad naar Dortmund verkast, dan gaat hij voor het eerst in zijn carrière buiten Engeland spelen. De vleugelverdediger speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV en verruilde de jeugdopleiding van de Eindhovenaren in de zomer van 2018 voor die van Chelsea.

Vind jij Ian Maatsen goed genoeg voor Borussia Dortmund?

Meer nieuws

Etienne Vaessen en Gyrano Kerk opgenomen in voorselectie WK-kwalificatiereeks
0
Hoe Feyenoord-target Schreuder Spanje in extase bracht met 'Dicki-taka-voetbal'
2
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Liverpool
23
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Real Sociedad
32
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
24
Nuri Sahin komt naar voren als mogelijke opvolger van Slot bij Feyenoord
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties