Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Borussia Dortmund vernedert Bayern in Allianz Arena

Laatste update:

Bayern had het ongewoon moeilijk in de eerste helft. Althans, ongewoon: de laatste wedstrijden oogde het team van Josep Guardiola sowieso al wat minder fris en minder geconcentreerd. Zaterdag was het eveneens niet bij machte Borussia Dortmund zijn wil op te leggen. De kersverse Meister van Duitsland speelde wat stroperig, achterin stond het niet goed en Dante was een paar maal onzeker aan de bal. De passes waren niet altijd even scherp en Dortmund 'vergrendelde' de wedstrijd. De bezoekers toonden hun goede wil en kwamen verdiend op 0-1.

Een inworp van Hofmann werd door Pierre-Emerick Aubameyang tot bij Marco Reus gebracht en die zag Mkhitaryan vrijlopen. De Armeniër nam aan en verschalkte Manuel Neuer daarna met een schot in de lange hoek. Een kwartier later kon Aubameyang voor de 0-2 gaan, maar hij trapte helemaal verkeerd en had beter af kunnen geven. De enige kans voor Bayern was voor Mario Mandzukic, die de bal na een pass van Arjen Robben in Roman Weidenfellers handen volleerde.

Aan het begin van de tweede helft voerde Guardiola noodgedwongen een wissel door. Neuer had voor rust last gekregen van zijn kuit en bleef achter in de kleedkamer; in zijn plaats verscheen Lukas Raeder van het tweede elftal ten tonele. Hij stond koud vijf minuten tussen de palen in zijn debuutduel, toen Dortmund de voorsprong verdubbelde. Nadat Bayern balverlies leed op de vijandelijke helft schakelden die Schwarz-Gelben razendsnel om met een dodelijk effectieve counter.

Mkhitaryan gaf een bal op Aubameyang, die op de inkomende Reus af gaf: Reus tekende met de punt van de schoen voor de 0-2 in de hoek. En daarmee was het leed nog niet geschied, want Hofmann zorgde een paar minuten later ook voor Dortmunds derde. Reus gaf Javi Martínez een duwtje bij een diepe bal van Sokratis Papastathopoulos en omdat Dante niet goed dekte bij Hofmann kon die de 0-3 voorbij Raeder schieten. In de slotfase moest Rafinha nog inrukken met rood, omdat hij Mkhitaryan in het gezicht klauwde. De laatste keer dat Bayern tweemaal op rij verloor, was in november 2011. Dankzij de riante zege komt Dortmund drie punten los van Schalke 04; het staat tweede met nog vier speelronden te gaan.

-
Waardoor is Bayern München zo ingezakt?

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0
Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
8
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
29
Noa Lang mist ook einde van seizoen bij PSV; EK hoogst onzeker voor aanvaller
15
Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid
7
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties