Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bosnië komt zenuwen te boven en dwingt eerste WK-deelname ooit af

Laatste update:

Litouwen - Bosnië-Herzegovina 0-1
Bosnië maakte het bijzonder spannend op bezoek bij Litouwen, dat zich lange tijd een bijzonder stugge tegenstander toonde en de bezoekers bijna tot wanhoop dreven. Harris Medunjanin en de zijnen leken op de dag van de waarheid de grote droom zelfs uiteen te zien spatten, maar een ruime twintig minuten voor tijd viel alsnog de bevrijdende treffer. Op aangeven van Edin Dzeko werkte Ibisevic de 0-1 binnen, waarmee de aanvaller van het Duitse VfB Stuttgart zich uiteindelijk tot matchwinner zou kronen.

Na die 0-1 zetten de Litouwers nog wel even aan, maar tot een gelijkmaker leidde dat tegenoffensief niet meer. Bosnië hield dus stand en komt daardoor op 25 punten uit tien duels en blijft Griekenland op doelsaldo voor in kwalificatiegroep G. Het is voor het eerst sinds het uiteenvallen van Joegoslavië dat Bosnië zich als onafhankelijke natie plaatst voor een groot eindtoernooi.

Griekenland - Liechtenstein 2-0
Griekenland wist op voorhand dat het de helpende hand nodig zou hebben van Litouwen om uitzicht te behouden op een rechtstreeks ticket voor het WK. Zelfs moest het team van Fernando Santos echter wel zien te winnen van voetbaldreumes Liechtenstein en dat ging lang niet zo eenvoudig als gedacht. De start van het thuisland was voortvarend: al na zeven minuten opende Dimitrios Salpingidis de score. De spits van PAOK Saloniki schoof de bal, na goed voorbereidend werk van Georgios Samaras, bij de tweede paal binnen.

Echt goed was het niet wat Griekenland daarna liet zien en de gasten uit Liechtenstein hadden bij rust zelfs op gelijke hoogte moeten staan. Een handsbal in de eigen zestien van een Griekse verdediger werd echter over het hoofd gezien door de arbiter van dienst. De 1-0 bleef zo staan en leek van buitengewone waarde te gaan, aangezien Bosnië er in Litouwen bijna zeventig minuten lang niet in slaagde om het doel te vinden. Het nieuws dat Ibisevic de ban brak in Litouwen deed de sfeer in Athene echter omslaan en de Grieken beseffen dat het via de play-offs zal moeten gebeuren. Georgios Karagounis maakte er daarna uit een vrije trap nog wel 2-0 van.

-

Meer nieuws

PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
9
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
11
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
22
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
302
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties