Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Botman doet het wéér: 'Heel gek. Ik verwacht wel seizoenkaarten voor het leven'

Laatste update:

Dinsdag werd bekend dat Botman tot medio 2027 had getekend in Newcastle-upon-Tyne. Daarmee kwam er een eind aan maandenlange transferperikelen. Lang leek AC Milan er met de jeugdinternational vandoor te gaan, tot half juni de eerste berichten doorkwamen dat toch Newcastle aan het langste eind zou gaan trekken. "Uiteindelijk heeft het mooie project van Newcastle United in combinatie met spelen in de Premier League de doorslag gegeven. Dat laatste is eigenlijk mijn hele leven al een droom", aldus de hoofdpersoon zelf.

View this post on Instagram

A post shared by Sven Botman (@svenbotman_)

In januari was de steenrijke Engelse club ook al in de markt voor Botman, maar Lille wilde hem toen niet laten gaan. "Ik wilde toen heel graag naar Newcastle United, omdat ik ook hoorde - en dat is een cliché, ik weet het - dat zo'n trein niet vaak voorbij komt. Maar de clubs kwamen er niet uit." Toch koestert Botman geen wrok jegens Lille. "Achteraf is dit misschien wel beter, omdat ik nu een hele voorbereiding kan meemaken en ik op een mooie manier afscheid heb kunnen nemen van Lille. Dat verdiende die club. Blijven was in januari ook geen straf voor me, want ik wist dat er twee mooie Champions League-wedstrijden tegen Chelsea aankwamen. Die bagage heb ik nu ook."

Botman, die in de eerste van zijn twee seizoenen bij les Dogues het landskampioenschap in Frankrijk veroverde, maakt met zijn transfer niet voor de eerste maal vrienden bij de boekhouding van Ajax. Na een sterk jaar bij sc Heerenveen betaalde Lille in 2020 negen miljoen euro voor de geboren Badhoevedorper; nu rinkelt de kassa voor ongeveer vier miljoen aan doorverkooppercentage en opleidingsvergoeding. "Het is toch de club waar ik elf jaar hebt gevoetbald", zegt een goedgezinde Botman. "Dat ik geen minuut in het eerste heb gespeeld, toch voor een hoge som naar Lile ging en nu weer geld oplever is heel gek. Ik verwacht wel twee seizoenkaarten voor het leven", grapt hij tot slot.

Vind jij dat Sven Botman de juiste keuze heeft gemaakt met Newcastle United?

Meer nieuws

'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
8
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
17
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
10
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties