Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bournemouth treedt Premier League voor het eerst binnen

Laatste update:

Zaterdag pakte Watford al een plek in de Premier League, nadat het won van Brighton & Hove Albion en de concurrentie punten liet liggen. Maandag speelde Bournemouth voor de tweede promotieplek en die veroverde het ook. In de laatste zes minuten voor rust scoorden Marc Pugh en Matt Ritchie tegen Bolton en werd een 2-0 tussenstand bereikt. In de tweede helft kwam Bolton met een man minder te staan na rood voor Dorian Dervite en maakte Callum Wilson zelfs nog de 3-0. Met nog een speelronde te gaan staat Bournemouth drie punten voor op Middlesbrough, met een veel beter doelsaldo (+50 om +30), dus kan het echt niet meer misgaan.

Middlesbrough was ook in de race om directe promotie, maar de ploeg van Aitor Karanka verloor zaterdag van Fulham en gooide zo de eigen glazen in. Boro is wel zeker van de play-offs en hoopt via die weg alsnog de Premier League te bereiken. Norwich City gaat daar ook sowieso aan meedoen: Ipswich Town, Derby County, Brentford en Wolverhampton Wanderers hopen in de laatste speelronde een plek in de play-offs te bemachtigen. Voor Bournemouth is er nu echter champagne.

Bournemouth, bijgenaamd the Cherries, stond er een paar jaar geleden nog hopeloos voor. Voorafgaand aan het seizoen 2008/09 kreeg het zeventien strafpunten opgelegd voor financiële wanorde en bleef het ternauwernood in de League Two spelen, het vierde profniveau in Engeland. Een paar jaar eerder stond de club al op omvallen. In het seizoen van de puntenstraf eindigde het als 21ste (van de 24 clubs) en het jaar erop finishte het als tweede, waarmee promotie naar de League One werd afgedwongen.

Vervolgens eindigde de club achtereenvolgens als zesde, elfde en tweede in de League One en promoveerde het naar de Championship in het seizoen 2012/13. Na een plek in de middenmoot, vorig seizoen, ging het deze jaargang fantastisch met Bournemouth. Onder leiding van Eddie Howe, de pas 37-jarige hoofdtrainer, streed het voortdurend mee om de titel. Die kan nog steeds veroverd worden, want de achterstand op nummer één Watford is één punt bij het ingaan van de laatste speelronde. Howe, die in zijn actieve loopbaan zelf vele jaren uitkwam voor Bournemouth, werd halverwege het seizoen 2008/09 op 31-jarige leeftijd al trainer.

In januari 2011 vertrok hij naar Burnley om een stap vooruit te zetten, maar in oktober 2012 keerde hij toch weer terug op het oude nest. Zes maanden later bewerkstelligde de club promotie naar de Championship en nu treedt Bournemouth dus, voor het eerst in de clubhistorie, de Premier League binnen. Dit seizoen deed de club het onder meer met spelers als doelman Artur Boruc (gehuurd van Southampton), veteraan Ian Harte, topscorer Wilson (twintig goals) en belangrijke schakels als Yann Kermorgant (vijftien goals) en Brett Pitman (dertien).

Naast al het werk van Howe en zijn technische staf gaat er ook dank uit naar Maxim Demin, de Russische baas van the Cherries. Hij werd in 2011 mede-eigenaar van Bournemouth en betaalde toen naar schatting zo'n 1,1 miljoen euro voor zijn deel van de aandelen. Demin bouwde aan het begin van deze eeuw een fortuin op bij de olie- en gasbedrijven Tatneft en Zenith en kocht in 2008 samen met twee zakenpartners dertig procent van de aandelen op in de ijshockeyclub Ak Bars Kazan. In de winter van 2012 investeerde Demin volgens Sports 1,65 miljoen euro in de selectie om Bournemouth te behoeden voor degradatie, en dat lukte. Hij kocht in 2005 ook het stadion terug van de gemeente.

-
Geef jij Bournemouth kans in de Premier League?

Meer nieuws

VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Liveblog huldiging PSV: Platte kar staat al klaar bij het Philips Stadion
2
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
11
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties