Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Boycot houdt aan: ook Everton verbreekt banden met vertrouweling Poetin

Laatste update:

"Iedereen bij Everton is geshockeerd en betreurt de walgelijke gebeurtenissen die zich op dit moment ontvouwen in Oekraïne", schrijft Everton in een officieel statement. "De spelers, de technische staf en iedereen die bij Everton werkt geeft volledige steun aan onze speler Vitalii Mykolenko en zijn familie en zal dat blijven doen. De club kan bevestigen dat het alle commerciële sponsordeals met de Russische bedrijven USM, Megafon en Yota heeft geschorst."

Usmanov, die eerder ook al aandeelhouder van Arsenal was, is eigenaar van USM en Megafon. Yota maakt deel uit van de groep bedrijven die Megafon is. USM - dat voluit USM Holdings heet - begon in 2017 met het sponsoren van het trainingscomplex van Everton, waar een bedrag van twaalf miljoen pond (omgerekend zo'n 14,4 miljoen euro) per jaar mee gemoeid ging. Ook kreeg het bedrijf het eerste naamrecht op het nieuwe stadion dat de club momenteel aan het bouwen is. Megafon gold als belangrijkste sponsor van de vrouwentak van Everton.

De banden die Usmanov met Poetin onderhield waren aanvankelijk geen probleem voor Everton-eigenaar Farhad Moshiri. De Europese Unie bevroor al een groot deel van Usmanovs bezittingen, wat een aanleiding kan zijn geweest om de banden met de oligarch te verbreken. Met het besluit volgt Everton Manchester United en Schalke 04, die eerder al hun respectievelijke sponsordeals met het eveneens Russische Aeroflot en Gazprom beëindigden.

Meer nieuws

Twee FC Twente-spelers één dag voor cruciale wedstrijd gespot op festival
11
FC Twente ziet welgeteld drie versterkingen rondlopen in de Eredivisie
4
Gedwongen vertrek bij Vitesse slaat in als een bom: 'Woede en onbegrip'
21
Mauricio Pochettino vertrekt zeer verrassend per direct bij Chelsea
54
Twee grote afwezigen bij chique XXL-afscheidsdiner van Kylian Mbappé
11
'Wilfred Genee gaat een hoogst onzekere zomer tegemoet'
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties