Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Brazilië overdondert Spanje in kolkend Maracanã

Laatste update:

Brazilië won op het WK in 1950 in de finalegroep met 6-1 van Spanje en vannacht kwam het legendarische Maracanã opnieuw tot leven. De ploeg van Luiz Felipe Scolari kende een droomstart door al na anderhalve minuut de leiding te nemen; na een voorzet bleef de bal liggen voor Fred, die de bal op zijn bips nog kon binnen schieten: 1-0. Het was alweer zijn negende treffer in zijn laatste elf interlands. De Zuid-Amerikanen liepen Spanje volledig onder de voet in de beginfase en kregen in het eerste kwartier nog twee puike kansen. Oscar knalde net naast en Iker Casillas tipte een lob van Paulinho tegen de lat.

De eerste keer dat Júlio César werd getest, was bij een schot van Andrés Iniesta na twintig minuten. La Furia Roja had het geluk dat Björn Kuipers in het eerste halfuur twee keer mild was na overtredingen van Álvaro Arbeloa en Sergio Ramos. Waar de Oldenzaler twee rode kaarten had kunnen geven, daar beboette hij de Spanjaarden slechts met gele prenten. Spanje kreeg wel wat meer grip op de wedstrijd naarmate de helft vorderde, maar na een halfuur had de gastheer er al 2-0 van moeten maken; Fred trof van dichtbij echter het voetstuk van Casillas. David Luiz redde zijn land na veertig minuten van de 1-1.

Pedro schoot de bal diagonaal naar de verre hoek, César was geklopt, maar Luiz voorkwam met een wereldse sliding de 1-1. Kort hierna verdubbelde o Seleção de marge: Oscar vond Neymar, die met een snelheid van 110 km/u de bal in het dak van het doel schoot: 2-0. Na 45 minuten in een moordend tempo te hebben gevoetbald had Brazilië aan een kwartier uitblazen genoeg om ook het tweede bedrijf glansrijk te beginnen. Fred werd na een overstapje van Oscar op de linkerflank bereikt en vond met een bekeken inzet, door de benen van invaller César Azpilicueta, de verre hoek: 3-0.

De ploeg van Vicente del Bosque kreeg niet veel later wel dé kans om de eretreffer te maken, maar Sergio Ramos mikte een strafschop naast. Ook met David Villa in de ploeg slaagde la Selección er hierna niet in om nog wat terug te doen en nadat Gerard Piqué na een tackle op de doorgebroken Neymar met rood van het veld werd gestuurd, was het helemaal een einde verhaal voor de Spanjaarden. Het bleef hierdoor bij 3-0 en dus hield Brazilië de ongeslagen thuisstatus in officiële wedstrijden sinds 1987 in stand. Één kanttekening: de winnaar van dit toernooi won nog nooit het daaropvolgende WK.

-
Wordt Brazilië in 2014 wereldkampioen?

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
18
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
10
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
25
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties