Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaanse bond verbreekt stilte en geselt 'barbaarse' Robinho en Dani Alves

Laatste update:

Na Dani Alves in februari werd woensdag ook Robinho veroordeeld tot een jarenlange celstraf. Die had hij in 2017 in Italië al opgelegd gekregen vanwege zijn aandeel in een groepsverkrachting in 2013. Omdat er geen uitleveringsverdrag tussen Brazilië en Europa geldt, ontsprong Robinho echter lang de dans. Nu heeft de Braziliaanse rechtbank op verzoek van Italië beslist dat de honderdvoudig international alsnog zijn straf moet uitzitten in zijn geboorteland.

Robinho moet voor negen jaar brommen, mits zijn hoger beroep faalt. De strafeis voor Alves kan een stukje milder genoemd worden. Alves werd veroordeeld tot 4,5 jaar cel, voor verkrachting van een vrouw in december 2022. Ook hij is in afwachting van zijn hoger beroep, dat hij tegen een borgsom van één miljoen euro in vrijheid mag afwachten.

Onder meer bondscoach Dórival Júnior en captain Danilo lieten zich al kritisch uit over de situatie. Nu komt ook het CBF met een statement. "De definitieve veroordelingen van de spelers Robson de Souza (Robinho, red.) en Daniel Alves maken een einde aan een van de schadelijkste hoofdstukken ooit in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis", zo luidt de aanhef.

"De twee zaken, die twee van de grootste Braziliaanse stervoetballers en twee van de grootste culturele iconen aller tijden betreffen, kunnen niet eindigen met de veroordeling van de daders. Het is essentieel dat de moedige houding van de slachtoffers meer en meer vrouwen inspireren om niet te blijven zwijgen in het gezicht van dergelijke barbaarsheden."

"In een wereld waar machismo zegeviert, moeten wij mannen aan het front staan om niet alleen seksueel geweld, maar alle typen geweld tegen te gaan. Het CBF, al zijn bestuurders en de technische staf van het Braziliaanse nationale team, willen hun solidariteit uitspreken met de slachtoffers van de twee wrede misdaden begaan door de oud-spelers."

Het CBF sluit af met een achtdelig plan om 'alle typen van geweld' tegen te gaan. Daarin wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan racisme en homofobie. Het herhaaldelijke racisme jegens Vinícius Júnior wordt als voorbeeldcasus gepakt. Lees hier het volledige statement van de Braziliaanse bond.

Meer nieuws

Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
5
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
7
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties