Brille Agüero voorkomt nederlaag Manchester City in oosten van Londen

West Ham United begon geweldig aan de ontmoeting: binnen de minuut lag de bal achter Joe Hart in het net. Cheikou Kouyaté snelde langs Yaya Touré aan de linkerkant de zestien in en legde terug op Valencia, die zonder na te denken uithaalde. De doelman van Manchester City kon er nog wel zijn hand tegenaan krijgen, maar was kansloos. Dankzij Agüero kwamen de bezoekers snel terug in de wedstrijd. De Argentijn raakte eerst nog de paal na een fraai wippertje, maar werd een paar minuten later gevloerd in de zestien. Hij nam de gegeven strafschop zelf en faalde niet: 1-1.

De wedstrijd viel daarna wat stil. De thuisploeg beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden en slaagde daar uitstekend in, terwijl het bij Manchester City aan het echte vernuft ontbrak om een opening te vinden in de hechte Londense afweer. Alleen Hart werd voor rust nog één keer in een hoofdrol gedwongen. Dimitri Payet dacht te gaan scoren uit een vrije trap, maar met een weergaloze redding voorkwam de Engels international een nieuwe tegentreffer.

De nieuwe voorsprong voor the Hammers kwam er tien minuten na de pauze alsnog. Nadat Michail Antonio eerst nog een grote kopkans onbenut liet en Fabian Delph aan de overzijde de paal raakte, stond de Antonio in de 56e minuut aan de basis van de 2-1. Nicolás Otamendi liet zich in de luren leggen door een snelle inworp van Antonio en moest toestaan dat Valencia zich voor hem wurmde. Omdat ook Hart weinig actie ondernam, kon de aanvaller uit Ecaduor de bal van dichtbij binnen glijden.

Manchester City wekte daarna lange tijd de indruk dat het weinig puf had, en bleef moeite houden met het krachtige voetbal van de thuisploeg. Pas in de laatste twintig minuten slaagden the Citizens erin om meer druk naar voren te creëren. Na eerst nog te hebben gemist met het hoofd, was het uiteindelijk toch weer Agüero die toesloeg: de Argentijn kreeg de bal met wat geluk mee na een mislukte een-twee, maar werkte vervolgens koelbloedig af. City ging in de resterende acht minuten met man en macht op zoek naar een derde treffer, scoorde niet meer en had alle geluk dat Kouyaté diep in blessuretijd op de lat stuitte. De 2-2 stand bleef daardoor ongewijzigd.