Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Brobbey brengt met dubbelslag EK weer stap dichterbij voor Jong Oranje

Laatste update:

Voor Jong Oranje was het een ideale start op Moldavische bodem. In de tweede minuut stond rechtsback Milan van Ewijk aan de basis van de openingstreffer van Jong Oranje. De uitgezakte Joshua Zirkzee liet zijn pass vanaf rechts bewust door de benen gaan, waardoor de bal terechtkwam bij de mee opgekomen Quinten Timber. De middenvelder van FC Utrecht, onlangs gelinkt aan zowel Ajax als PSV, liet de bal voor zijn linkerbeen rollen, om de doelman van Jong Moldavië daarna kansloos te laten met een knal van net buiten de zestien in de linkerbenedenhoek: 0-1. Na ruim een kwartier spelen zat Jong Oranje op rozen dankzij Brobbey.

De aanvaller was alert bij een pass vanaf de middenlijn, al werd Brobbey in eerste instantie nog wel gestuit door de uitkomende Moldavische doelman. De bal kwam echter alsnog terecht bij de spits, die een verdediger uitkapte en van dichtbij simpel de 0-2 kon binnentikken. In het restant van de eerste helft van de eenzijdige ontmoeting in Chisinau had Jong Oranje heel weinig te duchten van het tegenvallende Jong Moldavië, waardoor met gemak de rust werd bereikt met een comfortabele voorsprong. Dertien minuten na de hervatting gooide Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd voortijdig in het slot. Een voorzet vanaf links van de mee opgekomen Mitchel Bakker kwam via een Moldavisch been en de paal terecht bij Brobbey, die bijna op de doellijn de 0-3 kon aantekenen. Daarmee was het verzet van het thuisland definitief gebroken.

Na de derde treffer speelde Jong Oranje de wedstrijd rustig uit. Het gaf Van de Looi de gelegenheid om diverse wissels door te voeren. Myron Boadu, Elayis Tavsan en Denso Kasius kwamen in het veld voor Zirkzee, Van Ewijk en Devyne Rensch. Voor Kasius betekende dat zijn debuut in Jong Oranje. Niet lang daarna beleefde ook Jan Paul van Hecke zijn vuurdoop, als vervanger van Sven Botman. Jong Oranje staat door de makkelijke overwinning weer bovenaan in kwalificatiegroep E, met 20 punten uit 8 wedstrijden. Nummer twee Jong Zwitserland volgt op een punt. De eerste plaats levert automatische plaatsing op voor het EK, de tweede plaats is normaal gesproken goed voor play-offs. Jong Oranje sluit de kwalificatiereeks af tegen Jong Gibraltar (7 juni) en Jong Wales (11 juni).

UEFA U21 Championship Qualification
Moldova U21
0 - 3
Nederland U21
Jong Oranje plaatst zich voor het EK

Meer nieuws

Guardiola gaat direct na titelwinst in op onzekere toekomst bij Manchester City
9
Atlético Madrid moet op pijnlijke avond in eigen huis vier treffers incasseren
1
Real Madrid geeft 1-4 voorsprong door fenomenale Alexander Sørloth uit handen
22
Barcelona verzekert zich van tweede plek in Spanje; Girona is overtuigend derde
23
Eerste club meldt zich bij Manchester United voor transfer van Mason Greenwood
3
Ajax-spits Brobbey verschijnt in Jeugdjournaal en haalt uit naar PSV: 'Arrogant'
50

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties