Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruno Fernandes schiet Portugal met dubbelklapper langs Uruguay

Laatste update:

De Portugezen begonnen vanavond met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Ghana afgelopen donderdag (3-2 winst) . Bondscoach Fernando Santos kon centraal achterin geen beroep doen op Danilo Pereira, die kampt met gebroken ribben. Daardoor stond de inmiddels 39-jarige Pepe naast Manchester City-ster Rúben Dias geposteerd. Op linksback speelde Nuno Mendes, wat ten koste ging van een basisplaats voor Raphaël Guerreiro. Bij Uruguay moest Luis Suárez plaatsmaken voor Edinson Cavani. Daarnaast koos bondscoach Diego Alonso voor een 5-3-2 formatie.

In de beginfase was het initiatief voor Portugal. Verder dan een aantal speldenprikjes kwam a Seleção echter niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Rodrigo Bentancur: de Uruguayaan wist met één heerlijke beweging maar liefst drie verdedigers te passeren, maar zag zijn schot vervolgens gepareerd worden door doelman Diogo Costa. Vlak voor rust verliet Mendes in tranen het veld vanwege een blessure. De linksback van Paris Saint-Germain ging zonder tegenstander in de buurt plotseling naar de grond, waarna Guerreiro als vervanger mocht aantreden.

Na rust kwam Portugal dan toch op voorsprong. Een scherp aangesneden voorzet van Bruno Fernandes belandde direct achter doelman Sergio Rochet. In eerste instantie leek het erop dat Ronaldo de bal nog toucheerde, maar de FIFA kende het doelpunt uiteindelijk officieel toe aan de eerstgenoemde. Een kwartier voor tijd zag invaller Maximiliano Gómez zijn fraaie inzet van net buiten het strafschopgebied op de paal belanden.

In de slotfase kwam Uruguay nog dicht bij de gelijkmaker via kansen voor Suárez (zijnet) en Giorgian de Arrascaeta (redding Costa), maar tot een treffer kwam het niet. Na een handsbal van José Gimenez was het slotakkoord vanaf elf meter voor Bruno Fernandes, aangezien Ronaldo al gewisseld was. Op koelbloedige wijze stuurde de 28-jarige rechtspoot Rochet de verkeerde hoek in 2-0. Een hattrick zat er niet meer in voor de Mancunian, die met zijn laatste kans de paal raakte.

Door deze zege kunnen de Portugezen zich alvast gaan opmaken voor de knock-outfase van het prestigieuze eindtoernooi. Vrijdag wacht nog wel de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea, terwijl Uruguay zich kan gaan opmaken voor een beslissend duel met Ghana.

WK
Portugal
2 - 0
Uruguay

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties