Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Buffon veert op en wint troostfinale voor Italië tegen Uruguay

Laatste update:

Uruguay verloor in 1997 de troostfinale en dat deed men dus ook zondagavond. De ploeg van Oscar Tabárez begon wel zeer scherp aan de troostfinale in de Arena Fonte Nova, waar veel lege stoelen te zien waren. La Celeste dreigde in de eerste tien minuten tweemaal met een gevaarlijke voorzet en een vrije trap van Diego Forlán, terwijl de Italianen eigenlijk nog de beste mogelijkheid kregen om de score te openen; Giorgio Chiellini kopte een vrije trap voorlangs. Het tempo was, mede door de hitte in de derde stad van Brazilië, betrekkelijk laag. Een dood spelmoment zorgde uiteindelijk voor de eerste serieuze opwinding in Salvador.

Alessandro Diamanti trapte een vrije trap na een kwart wedstrijd van ver tegen het aluminium, waarna de bal via Fernando Muslera en een laatste tik van Davide Astori in het doel verdween: 0-1. Uruguay moest in de achtervolging en leek al gauw weer langszij te komen, maar de rake kopbal van Edinson Cavani werd vanwege buitenspel afgekeurd. Beide landen kregen in de slotfase van de eerste helft nog een aantal goede kansen, maar Italië nam de voorsprong mee de kleedkamer in. Uruguay nam na de pauze de handschoen op, maar dat deed men niet met grote vaart. Buffon kwam hierdoor nauwelijks in de problemen, maar na een uur moest hij wel vissen.

Walter Gargano pikte de bal op het middenveld op en bediende Edinson Cavani met een fraaie steekpass; El Matador plaatste de bal beheerst in de verre hoek: 1-1. De Zuid-Amerikanen gingen op jacht naar de 2-1 en waren erg dicht bij die voorsprong, maar Buffon redde tot tweemaal toe op schoten van Forlán. Twintig minuten voor tijd knalde Álvaro González een bal van afstand ook nog rakelings over de deklat. Tegen de verhoudingen in nam la Squadra Azzurra, dat zonder Andrea Pirlo en Mario Balotelli aantrad, even later, in de 73e minuut, een nieuwe voorsprong; Diamanti krulde een vrije trap op prachtige wijze in de bovenhoek.

Vijf minuten later deed Cavani echter hetzelfde, en dan van circa 25 meter afstand. Hierdoor was er een verlenging noodzakelijk om de nummer drie van de Confederations Cup aan te wijzen en de partijen speelden toch wat met de handrem erop om een cruciale tegentreffer te voorkomen. De netten werden in het extra half uur, ondanks dat Italië nog met tien man door moesten door de tweede gele kaart voor Riccardo Montolivo, niet gebold en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden. In deze tombola faalden Forlán, Cáceres en Gargano waardoor het land uit de laars in tegenstelling tot in de halve finale tegen Spanje de serie naar zich toe wist te trekken.

-
De derde plaats van Italië is terecht

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
8
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
9
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties