Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Buitenlandse media strooien met krachttermen na historische afgang van Ajax

Laatste update:

Met de 6-0 nederlaag in De Kuip vestigde Ajax niet voor het eerst dit seizoen een negatief clubrecord. Nog nooit ging Ajax er met zulke harde cijfers af in competitieverband, en de statistieken waren veelzeggend. Zo loste Feyenoord dertig keer een schot, wat nog nooit voorkwam sinds bureau Opta de data bijhoudt. Sindsdien noteerde Ajax ook nog nooit zo weinig schoten op doel als zondag: één, ten opzichte van vijf in 2010/11.

Het Algemeen Dagblad vergelijkt het duel met de 10-0 overwinning van PSV op Feyenoord in 2010. "Neem bijvoorbeeld het moment van knakken", schrijft de krant maandagochtend. "De 3-0 in Eindhoven viel destijds in 47ste minuut. Nu was dat in minuut 45+2. En die wanhopige blik in de ogen van een 18-jarige Stefan de Vrij was nu de blik van een 18-jarige Jorrel Hato."

De Telegraaf rept van een 'tot op het bot vernederd Ajax', en 'een geenszins geflatteerde monsterzege'. "Opnieuw werd pijnlijk duidelijk dat de met pek en veren vertrokken bestuurders Maurits Hendriks, Sven Mislintat en Jan van Halst er een ongelooflijke puinhoop van hebben gemaakt. De 'toezichthouders' Cees van Oevelen, Annette Mosman, Georgette Schlick en in eerste instantie ook nog Van Halst stonden erbij en keken ernaar hoe voor 115 miljoen een dramatisch selectie werd gesmeed." 'Het levende bewijs' voor dat laatste werd zondag pijnlijk duidelijk, aldus het dagblad.

Buitenlandse media: 'Nieuw dieptepunt in een al desastreus seizoen'


De nederlaag kon ook in het buitenland niet onopgemerkt blijven. Zo schrijft het Engelse The Guardian van een 'nieuw dieptepunt in een al desastreus seizoen', terwijl de BBC soortgelijke woorden gebruikt. Het Duitse Kicker doet er nog een schepje bovenop.

"Een Amsterdamse vernedering", zo omschrijft het voetbaltijdschrift de wedstrijd van zondag. "Bijna geen wedstrijd is zo spannend als het duel tussen Feyenoord en Ajax. Maar deze keer was het duel allesbehalve: de overweldigde recordkampioen werd van het kastje naar de muur getikt."

L'Équipe zag dat 'Feyenoord Ajax opat', Marca sloeg gade 'dat het een wedstrijd bleef tot Feyenoord er zin in kreeg'. De omschrijvingen zijn inwisselbaar, de waarnemingen eensgezind: 'Het snertseizoen van Ajax heeft nog een extra episode gekregen', aldus Sporza.

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties