Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bundesliga-clubs willen ondanks hard overheidsbesluit van geen wijken weten

Laatste update:

De Duitse voetbalbond (DFL) komt op donderdag 23 april bijeen om een besluit te nemen over het vervolg van de Bundesliga. De inzet van de clubs is nog altijd om het seizoen vanaf mei te hervatten, om zo de lucratieve tv-gelden binnen te halen. Duitse media roepen in herinnering dat inkomsten uit kaartverkoop slechts veertien procent van de omzet van de voetbalclubs vormen, en dat wedstrijden zonder publiek daarom in financieel opzicht geen ramp zijn.

In Nederland heeft het kabinet bepaald dat in ieder geval tot 1 juni niet mag worden gevoetbald, ook niet zonder publiek. In Duitsland ligt dat anders: grote evenementen zijn verboden tot 31 augustus, maar profvoetbal zonder publiek valt daar niet onder. Openbare sportfaciliteiten zoals voetbalvelden en zwembaden moeten weliswaar dicht, maar stadions waarin betaald voetbal wordt gespeeld worden beschouwd als 'bedrijfsruimten' en mogen daarom open blijven.

"Het doel blijft om in mei zonder toeschouwers weer te spelen", zegt Röttgermann, voorzitter van Fortuna Düsseldorf. "En we zijn blij dat het huidige besluit van de regering ook niet uitsluit dat er vanaf september weer grote evenementen kunnen plaatsvinden. Dat vind ik bemoedigend." De Bundesliga-clubs zijn alweer in training, al vinden groepstrainingen plaats onder strikte voorwaarden, waarbij fysiek contact verboden is.

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
0
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
0
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
122
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties