Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Burgemeester en politie waren nooit bang voor belegering NAC-stadion

Laatste update:

"Dit soort gebeurtenissen zijn voor niemand leuk. Je wilt dat op een andere manier over NAC wordt gesproken", laat de Bredase burgemeester Paul Depla optekenen door BN DeStem. "Dat de hele Nederlandse voetbalwereld zich op deze manier zo uitspreekt, inclusief bondscoach Frank de Boer, is enorm triest. Als burgemeester van Breda heb ik allesbehalve een fijn weekend gehad." De Boer, voorzitter van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), vindt het 'heel triest' dat Steijn is vertrokken na bedreigingen richting hem en zijn familie.

NAC-fans dreigen met 'gepaste acties' als Steijn niet voor zaterdag opstapt

De fans van NAC wilden dat Maurice Steijn uiterlijk zaterdagavond zou opstappen als trainer.Lees artikel

De gemeente Breda en de clubleiding traden al snel in overleg over de veiligheidskwestie rondom Steijn. "De club trok aan de bel, omdat het zich zorgen maakte omtrent het ultimatum", verwijst Depla naar de wens van verschillende supportersgroeperingen van NAC om Steijn uiterlijk zaterdagavond weg te hebben. De burgemeester sprak hierover donderdagavond met Mattijs Manders, de algemeen directeur van NAC. "Toen heb ik gezegd: 'Zorg ervoor dat je eerst intern bij NAC overleg hebt. Daarna gaan we de lokale 'voetbal vierhoek' (burgemeester, politie, officier van justitie en NAC, red.) in om te praten over de situatie'."

De Telegraaf meldde vorige week dat er een peloton aan ME'ers klaarstond om een eventuele bestorming van het NAC-stadion te voorkomen. Berichtgeving die absoluut niet klopt, zo benadrukt een woordvoerder van het politiekorps Zeeland/West-Brabant tegenover BN DeStem. "Er is totaal geen sprake van geweest dat de politie de mobiele eenheid zou oproepen om het stadion te beveiligen. De officier van justitie bepaalt of iemand beveiligd moet worden. In goed overleg is afgesproken om ons afzijdig te houden. We staan in nauw contact met NAC, de burgemeester en het Openbaar Ministerie. Als daar aanleiding toe is, zullen we actie ondernemen."

Depla benadrukt dat de gemeente Breda met verschillende scenario's rekening heeft gehouden rondom de laatste dagen van Steijn als coach van NAC. "De horeca ging vanwege de coronamaatregelen om tien uur dicht. De aangekondigde acties hadden echter een ludieke insteek", aldus de burgemeester. "Vrijdagmiddag ging ik er niet vanuit dat een politiemacht nodig was vanwege een bestorming van het stadion."

Meer nieuws

Alle mogelijke tegenstanders van Ajax in de 2e voorronde van de Europa League
14
Real zet streep door droom Mbappé: 'Lang geleden sinds ik zo vaak ben afgewezen'
11
VZ Kort: Niet geheel fitte Trauner moet vrezen voor mislopen EK met Oostenrijk
77
Donyell Malen meldt zich bij Oranje in Zeist; twee internationals ontbreken nog
15
Fresia: 'Ik hoop dat hij gaat vlammen. Hij staat symbool voor het OranjeDNA'
11
Vertrek bij Ajax aanstaande: Sánchez staat voor miljoenentransfer naar Cruz Azul
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties