Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Burkina Faso neemt strafschoppen beter en wipt titelfavoriet Ghana

Laatste update:

De 1-0 voor Ghana viel vroeg in de wedstrijd. Christian Atsu werd in de zestien bijzonder licht aan zijn arm getrokken, maar ging tegen de grond en zag dat beloond worden met een strafschop. Terecht of niet, Mubarak Wakaso toonde zich ijskoud vanaf de stip en mikte de bal perfect onderin de hoek. Ghana kon vervolgens achterover leunen en deed dat naar hartelust. Burkina Faso viel aan, maar had lange tijd moeite om een gaatje in de hechte afweer van de tegenpartij te vinden. Pas na een half uur spelen leidde tot de eerste écht grote kans, maar Prejuce Nakoulma schoot slordig over.

Het betekende niet dat Ghana in aanvallend opzicht helemaal niks meer liet zien na de snelle voorsprong. Middels snelle uitbraken was de ploeg van bondscoach Kwesi Appiah zo nu en dan gevaarlijk. Zo had Atsu vlak na de levensgrote kans van Nakoulma de 2-0 op zijn schoen, maar mikte hij net iets te hoog. Daarbij werd de aanvaller gehinderd door twee verdedigers van Burkina Faso, die met lijf en leden voor de bal sprongen om een grotere achterstand te voorkomen.

Ook na de pauze had Burkina Faso het betere van het spel, maar was het aanvankelijk Ghana dat de grootste kansen kreeg. Zo had Asamoah Gyan na een klein uur spelen de tweede treffer op zijn schoen na een prachtige voorzet van Atsu, maar raakte hij van dichtbij de paal. Aristide Bancé strafte die misser 120 seconden later genadeloos af: de speler van het Duitse Augsburg toonde zich uiterst koel in de afronding en bracht de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Omdat Gyan nadien nog een opgelegde kopkans liet liggen, bleef het gelijk en moest een verlenging uitsluitsel bieden.

Daarin gebeurde genoeg. Zowel Ghana als Burkina Faso kreeg mogelijkheden om alsnog voortijdig een finaleplaats zeker te stellen, maar meest opmerkelijk was de beslissing van de scheidsrechter om Jonathan Pitroipa met een tweede gele kaart van het veld te sturen. De aanvaller van Burkina Faso slalomde de vijandelijke zestien in en werd tegen de grond gewerkt, maar in plaats van een strafschop mee werd hij bestraft voor een schwalbe. De resterende drie minuten maakte zijn land zonder hem vol, waarna strafschoppen de beslissing brachten: Burkina Faso toonde zich vanaf elf meter net iets beter en mag het zondag in de finale opnemen tegen Nigeria.

-

Meer nieuws

VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
41
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
45
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties