Cambuur blijft punten pakken en wint voor het eerst in Eredivisie van ADO

Cambuur pakte in de Eredivisie nog nooit een punt tegen ADO Den Haag (de ploegen speelden op het hoogste niveau weliswaar pas voor de derde keer tegen elkaar), maar daar kwam zaterdag dus verandering in. De wedstrijd was erg vermakelijk en ADO begon het best, met een vroege kans voor Michiel Kramer. Zijn schot uit de draai werd echter gepakt door Nienhuis, die zag dat Michiel Hemmen aan de overkant onterecht werd afgevlagd voor buitenspel, waardoor de eerste Friese kans verloren ging. In de tiende minuut raakten beide ploegen vervolgens in een halve minuut de lat.

Eerst kwam Kramer dicht bij: hij kon de bal na een uitstekende actie van Aaron Meijers intikken, maar ramde het leder op de lat. Cambuur kwam er vervolgens razendsnel uit en in de tegenaanval vond Dejan Meleg Bartholomew Ogbeche, die echter ook op de dwarsligger stuitte. Cambuur kwam hierna beter in de wedstrijd en Hemmen kreeg op aangeven van Erik Bakker een volgende kans, maar werd niet lekker aangespeeld, waardoor hij de bal over het doel werkte. Namens ADO zorgde Dion Malone voor gevaar, maar hij wist de bal niet goed te controleren in het vijandelijke strafschopgebied.

Zes minuten voor rust kwam Cambuur vervolgens op voorsprong. Ogbeche draaide zichzelf vast en kreeg de bal nog bij Bakker, die zijn schot van richting veranderd zag worden, waardoor Martin Hansen kansloos was. Cambuur ging hierdoor met een nipte voorsprong rusten en in de tweede helft ging ADO op zoek naar de gelijkmaker. Timothy Derijck kwam daar al snel dicht bij, maar zijn kopbal na een vrije trap van Xander Houtkoop werd gepakt door Nienhuis. Die kwam kort hierna echter te laat bij een diepe bal van Malone, waardoor Kramer de keeper kon omspelen en de 1-1 binnen tikte.

Dit doelpunt viel acht minuten na rust en twee minuten later was het weer raak. Opnieuw zag Nienhuis er niet goed uit bij het uitkomen: Houtkoop controleerde een lange bal van Wilfried Kanon fantastisch, waarna hij de 1-2 langs Nienhuis kon schuiven. Cambuur moest dus in de achtervolging en werd al snel gevaarlijk via Albert Rusnák, maar Hansen kon bij zijn inzet redden. Even later verdiende Rusnák echter een strafschop, na een domme overtreding van Derijck, en de penalty van Bakker kon Hansen niét keren. Cambuur ging hierna op zoek naar meer en kreeg dat ook: tien minuten voor tijd betekende een van richting veranderd schot van Lucas Bijker de 3-2.