Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cambuur gaat juridische strijd aan en kiest voor Twente-advocaat

Laatste update:

Omdat er tot aan 1 september een verbod is op het spelen van betaald voetbal vanweg de coronacrisis, besloot de KNVB een einde te maken aan het seizoen. De nummers zeventien en achttien van de Eredivisie degraderen niet, terwijl de nummers een en twee van de Keuken Kampioen Divisie promotie mislopen, zo klonk het oordeel. "De beslissing van de KNVB kwam werkelijk als een mokerslag voor ons", zo meldt de de club in een statement. "Dat in ons geval de KNVB ervoor koos om RKC komend seizoen in de Eredivisie te laten voetballen en SC Cambuur veroordeeld is tot nog een jaar in de Keuken Kampioen Divisie voelt als zwaar onrecht. Naast het feit dat de stand is zoals die is (SC Cambuur 11 punten voor en RKC 11 punten achter), spreken de statistieken van de gezaghebbende databureaus boekdelen (SC Cambuur 99,5 % kans op promotie en RKC 0,15 % kans op handhaving)."

Cambuur voelt zich enorm benadeeld. "De woede en het onbegrip is enorm en dit is niet afgenomen in de afgelopen dagen. Het beste jaar uit de clubhistorie met omgerekend 2,27 punten per wedstrijd wordt op zo'n manier van ons afgenomen en dat doet ongelofelijk veel pijn", aldus de directie van de club. "Een jaar lang bloed, zweet en tranen zou allemaal voor niks zijn geweest en dat is onverteerbaar. Wij voelen het dan ook als een plicht naar onze spelers, technische staf, medewerkers, supporters en sponsoren om dit onrechtvaardige besluit aan te vechten."

Zelfs wanneer Cambuur de promotie wordt toegewezen, zal blijdschap niet overheersen. "Dat zou in de eerste plaats niet gepast zijn in de huidige omstandigheden en daarnaast maakt dit bizarre proces dat het leuke er in alles van af is. Komt er geen gerechtigheid, dan zullen we andermaal onze wonden likken en daarna volle bak verder bouwen aan de toekomst. Het zou niet het eerste trauma zijn in de historie van onze club en ook dit keer zullen we opstaan, maar wel met afstand de meest onrechtvaardige."

Meer nieuws

De beoogde opvolger van Slot bij Feyenoord die al drie keer kampioen werd
5
Tsjechië onthult definitieve EK-selectie: twee Eredivisionisten geselecteerd
0
PSV slaagt in missie: na Tillman blijft ook Saibari langer aan boord
15
'Juventus komt met bod 20 miljoen tekort om Teun Koopmeiners op te pikken'
7
Zaakwaarnemer bevestigt: PSG heeft bod gedaan op mogelijke vervanger van Mbappé
4
Ajax is nog altijd geïnteresseerd in Nederlander die 23,5 miljoen euro kost
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties