Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cambuur stunt en schakelt Ajax uit in KNVB Beker

Laatste update:

De eerste helft in Leeuwarden was niet van een heel hoog niveau. Ofschoon Ajax in de eerste 45 minuten meer balbezit had, was het 5-3-2-systeem van Cambuur goed voor de nodige hoofdbrekens aan de Amsterdamse zijde. Hoe Ajax het ook probeerde, de muur van Cambuur kon niet worden doorbroken. De Friese thuisploeg daarentegen had al counterend voldoende aan twee kansen, om tweemaal toe te slaan.

Cambuur nam na twintig minuten de leiding. Na een fout van Frenkie de Jong kon Jergé Hoefdraad de bal oppikken en Barto in stelling brengen. De spits bleef oog in oog met Diederik Boer rustig: 1-0. Ajax slaagde er niet in om de achterstand weg te werken en kreeg zes minuten voor rust weer een tegendoelpunt om de oren. Barto kreeg de bal van Sander van de Streek, was Kenny Tete te slim af en passeerde Boer opnieuw: 2-0.

De verwachting was dat Bosz in de rust zijn jonge elftal op diverse posities zou wijzigen, maar de oefenmeester liet zijn basiself intact. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft bleef het spelbeeld echter onveranderd. Ajax had de bal en probeerde de muur van Cambuur te doorbreken. Het team van Bosz kwam echter niet verder dan een kopbal van Mateo Cassiera en dus koos de oefenmeester na een uur spelen voor een driedubbele wissel: Amin Younes, Kasper Dolberg en Lasse Schöne in de plaats van Mitchell Dijks, De Jong en Vaclav Cerny.

Pelle Clement verkleinde enkele minuten later de nadelige marge van Ajax, door geheel vrijstaand een corner van Schöne tegen de touwen te koppen. Het duel ging vervolgens op en neer en de spanning was te snijden. Een inzet van Clement ging via de lat over het doel van Leonard Nienhuis, die daarna oog in oog met Nick Viergever als winnaar uit de strijd kwam. Barto en zeker Van de Streek hadden daarentegen de 3-1 op het scorebord kunnen zetten, maar waren onzorgvuldig in de afwerking.

Voor het eerst sinds november 1996 is Ajax in de KNVB Beker door een niet-Eredivisieclub uitgeschakeld. #camaja #barto

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


-
De overwinning van SC Cambuur is verdiend

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
53
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties