Cambuur ziet De Graafschap puntje uitlopen na nipte nederlaag in Nijmegen

Hoewel NEC niet sterk begon, was de eerste kans toch voor de thuisploeg. Todd Kane vond de vrijstaande Christian Santos, maar hij kopte over. Langzaam voerden de Nijmegenaren de druk op richting het doel van Cambuur, dat steeds verder achteruit gedrongen werd. Het leidde echter tot weinig kansen voor de thuisploeg: alleen Dario Dumic was een keer dichtbij uit een hoekschop, maar zijn kopbal ging naast.

Na een halfuur meldden de Friezen zich ook eens, via een schietkans van Jergé Hoefdraad, die naast verdween. Het bleek het enige wapenfeit van Cambuur voor rust, terwijl NEC nog een keer heel dicht bij de 1-0 kwam. Santos en Leonard Nienhuis kwamen beiden niet goed aan de bal, maar uiteindelijk caramboleerde het leder naast.

Met een extra spits in de ploeg wilde Cambuur na rust de jacht op de 0-1 openen. De openingstreffer viel na tien minuten echter aan de overkant: de voorzet van Anthony Limbombe kwam via Santos bij Navarone Foor terecht, die de bal vervolgens binnenliep. De doelpuntenmaker leek halverwege de tweede helft ook de assist te geven voor de 2-0, maar Santos kopte van dichtbij recht op Nienhuis af. Mihai Roman maakte even later alsnog de tweede. Uit de draai schoot de invaller knap raak.

Cambuur knokte zich met nog een kwartier te gaan knap terug, dankzij geklungel in de achterhoede van de thuisploeg. Hoefdraad profiteerde optimaal en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Marcel Keizer wisselde aanvallend en zag dat bijna nog beloond worden, maar Brad Jones had een prima reflex in huis op een kopbal van Rai Vloet en hield daardoor de drie punten in Nijmegen. Cambuur heeft nu twee punten minder dan De Graafschap, dat vrijdag gelijkspeelde tegen FC Twente.