Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Campagne gelanceerd voor standbeeld Cruijff: 'Een inspirator voor iedereen'

Laatste update:

Na het overlijden van Cruijff in maart 2016 zijn veel initiatieven gestart om hem te eren, waaronder het traject om de naam van het Ajax-stadion te wijzigen. Per 2018/19 heet het stadion officieel de Johan Cruijff ArenA, maar de werkgroep wil ook alles in het werk stellen om een standbeeld te realiseren. De komende tijd vraagt men 'op allerlei manieren' aandacht voor de actie.

Woensdag, rondom de wedstrijd tegen Sturm Graz, vindt 'de aftrap' van de campagne plaats. Bovendien kunnen supporters een donatie doen via de website van de werkgroep. De werkgroep schat circa 75.000 euro nodig te hebben om het beeld te realiseren, te onderhouden en te verzekeren. Bij een nog te bepalen thuiswedstrijd van Ajax wil men een collecte doen.

"Het staat voor ons buiten kijf dat Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal", vertelt Herjan Pullen namens de werkgroep. "Cruijff heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld." Overigens staat bij het Olympisch Stadion al een standbeeld van Cruijff en heeft de oud-international een beeld in Zeist.

Johan Cruijff hoort een standbeeld te hebben bij de Johan Cruijff ArenA

Meer nieuws

Vermoedelijke XI Atalanta en Bayer Leverkusen: twee Nederlanders aan de aftrap
4
Pak 50x je inzet als Atalanta en Bayer Leverkusen allebei scoren in EL-finale!
0
Feyenoord loopt miljoenen mis, maar heeft er komende zomer een extra optie bij
12
Ontdek adidas TEAM! Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas.
0
Bizarre situatie: bondscoach Kameroen ontslagen, maar weet daar zelf niets van
2
'Ook Ethan Mbappé verlaat Paris Saint-Germain, maar niet voor Real Madrid'
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties