Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Canadese internationals in de clinch met bond; selectie weigert nog te spelen

Laatste update:

The Maple Leafs, die zich eind maart na 36 jaar eindelijk weer kwalificeerden voor het WK, verlangt meer inzicht te krijgen in het akkoord van de Canadese bond met Canadian Soccer Business. Het bedrijf vertegenwoordigt de bond bij contractonderhandelingen over uitzendrechten en sponsorcontracten. "We hebben onlangs ontdekt over de overeenkomst met Canada Soccer", schrijft de selectie in de brief, "die het vermogen van de bond om het succes op het veld te benutten volledig heeft gekraakt. We moeten de voorwaarden van deze overeenkomst te weten komen en zorgen dat ze gecorrigeerd worden. We willen weten wie deze deal, die onze bond gehandboeid heeft, getekend heeft. Waarom heeft Canada Soccer de autonomie opgegeven bij de grootste kans om ons nationale voetbal naar een hoger niveau te tillen?"

Naast transparantie verlangen de internationals - die tevens hun excuses aanbieden aan tegenstander Panama en fans van beide landen - onder meer het dichten van de loonkloof met het nationale vrouwenelftal, veertig procent van het prijzengeld op het WK en meer leiderschapsposities voor vertegenwoordigers van de nationale teams binnen de bond. Tevens schrijven ze in maart contractonderhandelingen met Canada Soccer Business te hebben geïnitieerd, maar daar pas in juni reactie op kregen. "Canada Soccer heeft ons team beledigd en onze inspanningen om het Canadese voetbal verder te brengen in gevaar gebracht."

Bondsvoorzitter Nick Bontis is zich echter van geen kwaad bewust. "We zijn teleurgesteld dat de selectie geweigerd heeft te spelen tegen Panama", reageerde hij in een statement. "Canada Soccer is toegewijd aan de principes van eerlijkheid en gelijkheid, en wij vinden dat we een eerlijk aanbod hebben gedaan aan de spelers. We hebben ons aanbod gestaafd met andere nationale teams over de hele wereld. Over het issue van de loonkloof: het aanbod van Canada Soccer beloofde exact dezelfde voorwaarden voor het nationale vrouwenelftal. Het strategisch oogmerk van Canada Soccer is om ieder programma te supporten, van de jongste telgen tot de senioren."

Voor komende vrijdag staat er een CONCACAF Nations League-duel met het Curaçao van Art Langeler op het programma. De selectie van Canada zegt 'te hopen' dan in actie te kunnen komen, maar houdt zich verder stil over de consequenties als het conflict dan nog niet is opgelost. Komende winter speelt Canada zijn eerste WK sinds 1986: het land werd ingedeeld in Groep F met België, Marokko en Kroatië.

CONCACAF Nations League
Canada
4 - 0
Curaçao

Meer nieuws

Galatasaray klaagt Fenerbahçe-spelers Oosterwolde en Kadioglu aan na wangedrag
2
Twee Nederlanders opgenomen in Team van het Jaar van de Europa League
2
'Wayne Rooney wordt zaterdag gepresenteerd in Engeland'
5
Van Hanegem tipt Feyenoord Oranje-duo dat samen goed is voor 181 interlands
20
Hamstra vindt nieuwe baan als technisch directeur in de Eredivisie
2
Wereldkampioen met 57 interlandgoals kondigt afscheid aan als international
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties