Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Cádiz komt met ongekende eis: LaLiga moet onmiddellijk worden stilgelegd

Laatste update:

Op 16 januari nam Cádiz het in eigen huis op tegen Elche, dat op dit moment onderaan de LaLiga-ranglijst bungelt. De thuisploeg stond door een vroeg doelpunt van Brian Ocampo lange tijd op voorsprong, maar in de 81ste minuut kwam Elche op gelijke hoogte via Ezequiel Ponce. Diezelfde Ponce had enkele seconden eerder, in de aanloop naar het doelpunt, nog nipt buitenspel gestaan. De VAR besloot echter niet in te grijpen, waardoor het doelpunt werd geteld: 1-1. Dat was ook de eindstand.

Cádiz gaf aan zich 'ernstig benadeeld' te voelen en deed de volgende dag een verzoek: de uitslag van de wedstrijd en het doelpunt moesten nietig worden verklaard en de wedstrijd zou hervat moeten worden vanaf minuut 81, toen de club nog op een 1-0 voorsprong stond. De Spaanse voetbalbond ging hier echter niet in mee en verklaarde volgens Cádiz onbevoegd te zijn om het verzoek in behandeling te nemen.

Cádiz heeft daarom nieuwe stappen aangekondigd, laat het woensdag in een verklaring weten. "Cadiz heeft om het nemen van voorzorgsmaatregelen gevraagd, bestaande uit het tijdelijk stilleggen van LaLiga tot de effectieve oplossing van het dossier wordt gevonden door de bevoegde instanties", valt onder meer te lezen. "In onze overtuiging, gebaseerd op de wet, kan alleen met goedkeuring van bovengenoemde voorzorgsmaatregel worden voorkomen dat de aan Cádiz toegebrachte schade toe zal nemen en onherstelbaar wordt." De Spaanse voetbalbond heeft nog niet gereageerd.

Reactie VAR
Enkele dagen nadat de wedstrijd had plaatsgevonden gaf de VAR van dienst, Ignacio Iglesias Villanueva, in een open brief zijn fout al toe en bood hij zijn excuses aan. "Ik voel woede, pijn en ergernis bij mezelf vanwege de gemaakte fout", schreef hij onder meer. "Degene die het meest heeft verloren, ben ik."

Heb je begrip voor dit voorstel?

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
8
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
58
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties