Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ce sont les meilleures équipes

Laatste update:

En dan komt het.

Iedereen kent hem, iedereen zingt hem mee. De Champions League hymne is een interpretatie van Tony Britten op 'Zadok the Priest', geschreven door George Frideric Handel. Handel componeerde vier stukken voor de kroning van Koning George II, waar Zadok the Priest er één van is. Een Koninklijke melodie, voor een Koninklijk toernooi. In 1992 verzocht de UEFA componist, dirigent en regisseur Tony Britten een 'voetbalversie' uit te schrijven in de drie officiële talen gebruikt door de UEFA: Engels, Duits en Frans. Zo geschiedde dat ieder couplet minstens één regel in elk van de drie talen bevat.

Voor een voetballer is de Champions League het hoogst haalbare platform op clubgebied. De sfeer, het niveau, de beleving en de geschiedenis van het toernooi worden als een bom het stadion in geslingerd met deze prachtige klanken. Het kippenvel-gehalte dat hoort bij een wedstrijd op het kampioenenbal wordt extra kracht bijgezet door deze schitterende galmen.
Zo ook bij de voetballiefhebber. Dit lied roept op tot verbroedering, en is onherroepelijk herkenbaar voor iedereen die ooit een Champions League wedstrijd heeft bekeken. Waar confrontaties tussen verschillende landen worden gekenmerkt door de volksliederen, is dit het volkslied van Europa. Inmiddels dusdanig ingeburgerd bij de voetballiefhebber, dat deze nooit meer vervangen zal worden. En dat is maar goed ook.

Ik heb een hekel aan mensen die zeggen: het is maar een spelletje. Voetbal is drama, romantiek en topsport. Iedereen die dit niet begrijpt, moet de Champions League-finale kijken. En dan vooral vijf minuten voor de aftrap. Waar één lied mijn gevoelens over de mooiste sport ter wereld samenvat. En met mij miljoenen liefhebbers.

Ce sont les meilleures équipes
Sie sind die allerbesten Mannschaften
The main event
Die Meister..Die Besten..Les grandes équipes
The Champions!!

Meer nieuws

Vitesse haalt 24 uur na start crowdfundingsactie volledige streefbedrag op
69
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
19
Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
27
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
31
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
37
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
37

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties