Champions League-helden brengen Real ook wereldtitel

De Portugees wist het net ook al niet te vinden tegen Cruz Azul, in de halve finale van het WK voor clubteams, en was daar volgens de Spaanse media erg teleurgesteld over. Ancelotti zei na afloop dat hij zeker wist dat Ronaldo zijn doelpunten had bewaard voor de finale, maar de aanvaller scoorde dus opnieuw niet. Real had de goals van zijn sterspeler niet nodig, want Ramos en Bale stonden op. Eerstgenoemde opende acht minuten voor rust de score, met een rake kopbal uit een corner.

De voorsprong van Real was verdiend, want zoals verwacht kon worden waren de Spanjaarden de bovenliggende partij. Dat leidde echter niet tot veel kansen: Ronaldo, Bale en Karim Benzema vonden maar weinig ruimte en konden daardoor niet voor veel gevaar zorgen. Real raakte Marcelo kort voor rust kwijt met een blessure en met Fábio Coentrao als vervanger binnen de lijnen kwam de ploeg van Ancelotti vijf minuten in de tweede helft op 2-0. Isco vond Bale, wiens schot erg matig was, maar via het lijf van de keeper toch over de doellijn rolde.

Voor Bale betekende het al de derde finale voor Real waarin hij scoorde (na de Copa del Rey- en Champions League-finale) en San Lorenzo moest nu echt in de achtervolging, als het nog iets van de wedstrijd wilde maken. Real hield echter vrij gemakkelijk stand en een kwartier voor tijd kwam Benzema dicht bij de 3-0, maar zijn schot ging net naast. Het bleef zodoende bij de doelpunten van Ramos en Bale en Real sluit het kalenderjaar nu af met vier hoofdprijzen: de wereldbeker, de Champions League, de Copa del Rey en de Europese Supercup.

Cruz Azul - Auckland City 1-1 (Auckland wns)
Voor het eerst in de geschiedenis wist een ploeg uit de regio Oceanië een medaille te pakken op het WK voor clubteams. Auckland City uit Nieuw-Zeeland pakte het brons, door de troostfinale tegen het Mexicaanse Cruz Azul na strafschoppen te winnen. In de reguliere speeltijd hadden de ploegen elkaar nog in evenwicht gehouden, door doelpunten van Ryan de Vries (voor Auckland) en Joao Rojas (voor Cruz Azul). Sanni Issa schoot in de strafschoppenserie die volgde de beslissende penalty binnen.