Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Champions League is prooi voor Barça na goal Suárez

Laatste update:

Beide ploegen speelden hun vijfde Champions League-finale uit de geschiedenis en voor Barcelona liep de laatste wedstrijd van het seizoen dus het gunstigs af. Het team van Luis Enrique, dat zoals altijd met de MSN-voorhoede voor de dag kwam, legde in de vierde minuut de basis voor de overwinning in het Olympiastadion. Andrés Iniesta infiltreerde na een handige pass van Neymar slim in het strafschopgebied van de tegenstander en legde de bal breed voor Ivan Rakitic, die het leder simpel kon binnentikken. De Catalanen hadden binnen tien minuten bijna hun tweede goal te pakken, maar Neymar knalde over de kruising. Juventus ontsnapte zodoende aan de 0-2 en was eerder ook goed weggekomen toen Neymar de bal tegen de hand van Andrea Barzagli had geschoten.

Barcelona maakte zijn favorietenrol helemaal waar, want Juventus werd in het eerste kwart behoorlijk onder de voet gelopen. Gianluigi Buffon voorkwam met een schitterende reflex bijvoorbeeld een goal van Dani Alves. In het tweede deel van de eerste helft ging de Spaanse storm liggen en kon Juventus de bal langer in de ploeg houden. Dat leverde een aantal mogelijkheden op: Javier Mascherano voorkwam met een sliding dat Carlos Tévez gevaarlijk kon worden, Álvaro Morata krulde naast en Claudio Marchisio streepte over. Juventus moest ondertussen oppassen dat Arturo Vidal geen tweede gele kaart pakte; de Chileen bleef op het randje spelen. In de slotfase kreeg Barcelona nog twee kansen: Luis Suárez knalde voorlangs en zag een schot later over worden geduwd door Buffon.

Barcelona begon ook heel aardig aan de tweede helft en Suárez dwong Buffon al na vier minuten tot een noodzakelijke redding. De Spanjaarden leken van plan om de finale op slot te gooien, maar na tien minuten werd het plots gelijk. Carlos Tévez schoot hard op Marc-André ter Stegen, maar in de rebound was het via Morata wel raak. De aanval werd ingeleid door een schitterende hakbal van Marchisio. Juventus dwong de opponent met zijn beukwerk steeds verder naar achteren en Barcelona speculeerde nadrukkelijker op de tegenaanval. Zo'n snelle uitval resulteerde halverwege de tweede helft in de 1-2: Buffon kon een schot van Messi niet voldoende wegwerken en Suárez kon daardoor binnenschieten.

De Oude Dame deed haar beklag bij Cüneyt Cakir, omdat Juventus een halve minuut eerder een strafschop was onthouden. Na 72 minuten leek Juventus echter helemaal dood en begraven nadat Neymar de bal in de verre hoek kopte, maar de Braziliaan had daarbij hands gemaakt en het feest ging daarom niet door. Het tempo bleef in het laatste kwartier hoog en Juventus kwam nog één keer dicht bij de gelijkmaker, nadat Ter Stegen de bal bij een hoekschop tegen de rug van Patrice Evra bokste. Acht minuten voor het laatste fluitsignaal had Gerard Piqué de 1-3 op zijn schoen, maar hij schoot na een pass van Xavi wild over. In de blessuretijd werd het via Neymar overigens alsnog 1-3. Icoon Xavi was na 78 minuten in het veld gekomen voor Iniesta en neemt dus in stijl afscheid van Barcelona.

-
Had Juventus voor de 1-2 van Luis Suárez een strafschop moeten krijgen?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
4
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties