Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Chaos in Italië: Bologna blijft toch thuis, Inter begint 'gewoon' aan warming-up

Laatste update:

De lokale gezondheidsdienst van Bologna (de ASL) gaf woensdag bij monde van directeur Paolo Bordon al te kennen dat het bezig was met een speelverbod. "De publieke gezondheidsafdeling is bezig een bepaling op te stellen waarin geschreven wordt dat dit geen omstandigheden zijn om onder te spelen." Onder meer Sydney van Hooijdonk behoort tot de groep die kampt met een coronabesmetting, Jerdy Schouten ontbreekt met een blessure; Mitchell Dijks zit wél gewoon bij de selectie.

Inter kampt 'slechts' met drie besmettingen en mag volgens het huidige coronaprotocol gewoon in actie komen in Bologna. De koploper van de Serie A kwam dan ook geheel volgens plan het veld van het stadion op voor de warming-up, zo meldde DAZN-journalist Alessio De Giuseppe. Er vond zo een situatie plaats die vergelijkbaar was met Udinese - Salernitana van 21 december. De selectie van de bezoekers mocht destijds vanwege een corona-uitbraak niet afreizen naar Udine, maar de wedstrijd werd niet officieel uitgesteld door de Serie A. Udinese kwam daarom 'gewoon' het veld op om aan de competitiereglementen te voldoen.

Sportief directeur van Inter Giuseppe Marotta liet vlak voor de beoogde aanvangstijd van Bologna - Inter weten dat er met spoed gewerkt wordt aan een nieuw coronaprotocol. Daarentegen uit hij zijn onvrede over de huidige onduidelijkheid. "Het kampioenschap is aangetast. Bologna moest een beslissing nemen, maar wij waren klaar om te spelen. Er is een noodsituatie en er is een gebrek aan duidelijkheid. Organisaties moeten de toepassing van het protocol definiëren om dergelijke situaties te voorkomen."

De Serie A moet nog met een officieel statement komen. Vooralsnog is er niet één duel in de competitie afgelast, ondanks meer dan zeventig coronabesmettingen in totaal. Onder anderen Juventus - Napoli, die om 18.45 uur tegen elkaar spelen, zou op de tocht staan vanwege een uitbraak bij laatstgenoemde club. Fiorentina en Udinese zouden om 20.45 uur officieel moeten aftrappen, echter zit de selectie van de bezoekers in quarantaine.

-

Meer nieuws

Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
2
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties