Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Charisma Seedorf reddingsboei in Milanese tragedie

Laatste update:

De commentaren uit de wereld der analytici waren niet mals. In Studio Voetbal liet Jan Mulder weten dat de aanstelling van de onervaren Seedorf in zijn ogen 'een blamage voor het trainersgilde' is. Co Adriaanse liet aan dezelfde tafel optekenen dat 'een goed paard nog geen goed ruiter betekent'. Ook collega-trainers Marco van Basten en Ronald Koeman wezen op een gebrek aan ervaring.

De ietwat sceptische reacties vanuit Nederland zijn te begrijpen. Seedorf heeft inderdaad geen ervaring als trainer en is in dat opzicht onervaren. Toch moet deze onervarenheid als eindverantwoordelijke niet overdreven worden. Seedorf heeft immers tien jaar lang gespeeld voor AC Milan en kent de club zodoende van binnen en van buiten. Tel bij deze enorme kennis van de clubcultuur ook nog eens op dat Seedorf bezig is om een uitstekende technische staf samen te stellen. Namen als Hernan Crespo en Jaap Stam worden veelvuldig aan de club gekoppeld.

De Italiaanse dagbladen reageerden positief op de spectaculaire trainerswissel. La Gazzetta dello Sport kopte 'Clarence, jij moet het proberen' en La Stampa noemde de aanstelling van Seedorf 'de beste keuze', op basis van zijn verdiensten in het verleden bij Milan. In Italië wordt vele malen minder zwaar getild aan het gebrek aan ervaring: men benadrukt liever zijn roemrijke historie en eindeloze charisma.

Het woord is reeds gevallen: charisma. Een ontspannen doch autoritaire uitstraling is misschien wel één van de meest belangrijke kenmerken van een moderne trainer. Een eindverantwoordelijke van een topclub moet in de eerste plaats zijn team kunnen managen, maar ook kunnen omgaan met het bestuur, de supporters en de media. Trainers als Adriaanse en Koeman mogen dan een gebrek aan ervaring opwerpen als heikel punt, maar het staat als een paal boven water dat beide heren qua charisma niet in de buurt komen van Seedorf.

De chemie tussen Seedorf en zijn team lijkt al nagenoeg perfect. Een groot aantal spelers van Milan heeft reeds aangegeven een groot vertrouwen te hebben in de Nederlander. Daarnaast lijkt de 37-jarige coach ook (nu al) enfant terrible en sterspeler Mario Balotelli te hebben getemd. De aanvaller liet weten het logisch te vinden om te luisteren naar Seedorf: 'Hij is een kampioen'. Bovendien droeg de spits zijn winnende doelpunt tegen Hellas op aan zijn nieuwe trainer.

Omgang met het bestuur en de supporters zal ook zeker geen struikelblok vormen. Seedorf heeft zowel bij president Silvio Berlusconi en diens rechterhand Galliani als bij de supportersschare van de Milanese grootmacht een geweldige reputatie opgebouwd en kan teren op een rotsvast vertrouwen. Daarnaast zal de relatie met de media voor Seedorf geen probleem zijn. Eerder bleek immers al dat de Italiaanse kranten de Nederlandse trainer op handen dragen.

Naast deze factoren moet ook niet worden vergeten dat toonaangevende figuren in de voetballerij (Fabio Capello, Frank de Boer, Louis van Gaal en meer) hebben aangegeven dat de nieuwbakken coach veel verstand heeft van tactiek en van voetbal in het algemeen. Seedorf heeft al gezegd aanvallender te willen spelen met Milan en zal het elftal langzaam in de door hem begeerde formatie en samenstelling kneden.

Dankzij zijn roemrijke verleden bij Milan, de excellente staf in wording , zijn charisma en voetbalverstand zal Seedorf dit seizoen minimaal afmaken bij de club uit de Italiaanse modestad. Als we zo ver zijn, heeft Seedorf in ieder geval al een half seizoen ervaring als hoofdtrainer van een wereldclub en zien we Clarences Milan hopelijk schitteren in de Champions League. Want eerlijk is eerlijk: daar kunnen we allemaal stiekem niet op wachten.

Meer nieuws

'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
9
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
5
Messi steelt de show en breekt twee records tijdens zesklapper Inter Miami
8
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
9

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties